I never saw it coming..

Well, I never saw it coming..
I should've started running..
A long, long time ago..
And I never thought I'd doubt you,
I'm better off without you..
More than you, more than you know..

I'm slowly getting closure..
I guess it's really over..
I'm finally getting better..
And now I'm picking up the pieces..
I'm spending all of these years..
Putting my heart back together..
'Cause the day I thought I'd never get through,
I got over you.

Conspiracy theory

permainan bolasepak ni sebenarnya adalah lakonan semata² untuk menipu semua penduduk manusia ni.. kiranya ada kuasa yang paling besar yang kontrol segala²nya nak menipu peminat.. kira mcm wrestlingla.. semuanya telah dirancang dengan begitu baik...

1) Martin Jol dah penat nak berlakon, so pengarah tu cakap.. semua mesti main teruk, lepas tu kita ada alasan nak buang Martin Jol dan ambik Juande Ramos.. yang pemainnya di Seville dulu telah dijadikan juara dalam banyak competition.. bila Ramos datang kat Spurs dia menang Carling Cup, padahal sebelum tu Spurs teruk gila.. kira rakyat akan menyanjung Ramos ni.. and Chelsea plak kalah.. so semua orang akan ingat Jose Mourinho yang sentiasa menang dalam final.. kira bayaran lakonan utk Avram Grant sngt mahalla sbb dia punya part sekarang, part yg dibenci orang..

2) Tevez sengaja dibawa ke West Ham utk diangkat sebagai hero.. kira dia berjaya dgn one man show dia je.. Lepas tu dia masuk Man U.. Ha bayaran untuk Man U murah gila sebenarnya sbb diaorg berlakon part yang best dan dipuji je seumur hidup.. Tak pressure.. Sama jgk dengan Torress, siTevez ni.. as for Rafa Benitez.. dia skrg berlakon nak buat semua orang tension dan stress je seumur hidup..

3) Untuk Arsenal diaorg ni dibuat mcm diaorg hebat tapi akan kecewa di masa² akhir.. Clichy tu saje buat-buat leka sbb mmg dlm script game tu kena seri pada minit terakhir.. so dia jatuhkan mamat Birmingham tu dalam kotak penalti and Birmingham dapatla penalti tu.. kira siapa yang sokong Arsenal akan kecewa gila dan sapa sokong Birmingham dan pasukan yang benci Arsenal akan suka gila.. Gallas menangis dan mengamuk diakhir perlawan saje je dirangcang untuk mendapatkan effect yang lebih dramatik...

Korang tak percaya? ni hujah aku yg last, yg buat almost lakonan panjang diaorg ni kantoi..

4) Eduardo tu sengaja je diinjuredkan.. sebab dia pun mcm Martin Jol jgk.. nak berehat.. tak percaya.. korang perasan tak lepas dia keluar.. ada la plak orang yang pegang jersi yang ada nama dia.. kira mcm tirbute to Eduardo.. and orang yang pegang jersi tu berpakaian lengkap gila.. Mana datang jersi tu kalau tak dirancang????

Korang semua dah kena tipu tau tak???

p/s- worth tidur lambat sabtu malam sebab man u menang 5-1.. kira hiburan tengah malam untuk jejaka yang kesunyian.. or untuk husband² yg wife dia lagi prefer tidur cepat dr menipu diri sendiri.. kononnya dulu wife diaorg ni pun minat bolasepak.. kira belum kahwin, i love you sebab u pun minat bola jgk.. susah nak cari perempuan minat bola.. nnt dah kawin kita bolehla layan bola sama².. padahal tu semua janji² manis je.. (tak.. bukan wife aku mcm ni.. aku saje je reka cerita... wife aku mmg takkan tngk bola la lepas pukul 11.. ha anak aku pun dah pandai tngk bola.. bila gol dia tepuk tangan walaupun team yang aku benci score...)

I will always love you



Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am home again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am whole again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am young again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am fun again

However far away I will always love you
However long I stay I will always love you
Whatever words I say I will always love you
I will always love you

Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am free again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am clean again

However far away I will always love you
However long I stay I will always love you
Whatever words I say I will always love you
I will always love you

nak dekat...

nak dekat pilihanraya ni banyakla aku dapat email kutuk² kerajaan etc.. ramai yang nak kan perubahan... ramai yang cakap kerajaan sekarang banyak rasuah etc.. Harga barang, minyak naik sebab kerajaan... Kerja kerajaan tak buat...

Ye aku tau!! And aku setuju!! Kita perlukan perubahan.. And teruskan usaha anda semua untuk promote nak dapatkan perubahan dalam kerajaan and maybe kita akan dapat kehidupan yang lebih baik.......

Tapi...........

Kita je yang aku rasa affected dengan semua ni.. Dengan tol naik.. harga barang² naik.. etc.. Kita as in orang² yang tinggal kat bandar.. or KL..

Lagi satu.. tak semuala yang tak buat kerja.. sbb cara email yg aku dpt tu tulis mcm babi sngtla wakil rakyat tu... tak.. mcm bapak aku kat kampung.. dia gi masjid ni ada lalu jalan shortcut.. jalan tu jalan tanah je.. bapak aku jumpa ketua kat situ suruh mintak jalan tar.. dapat.. suruh mintak lampu jalan tu.. dapat.. so takdela babi sangat diaorg.. and bukan lama tau prosesnya.... mintak terus dapat.. tapi bapak aku kena guna satu ayat hikmat.. " kalo kome tak buat aku tak sokong kome lepaih ni"...

Lagi satu.. harga minyak naik.. orang² kampung sana gi kebun naik motor.. and bukannya jauh sangat pun kebunnya.. keluar ke pekan dlm sebulan sekali.. takde rasa apa pun harga minyak naik tu.. tol? mana ada tol.... naikla banyak gila.. takde diaorg rasa apa pun.. and kat tempat yang mcm mak bapak aku tinggal tu ramai orangnya.. ramai PENGUNDInya.. so aku rasa mestila diaorg akan sokong kerajaan sekarang... mcm Felda plak.. skrg harga sawit adalah yang paling tinggi dalam sejarah.. mestila kerajaan ada buat something yang betul bila diaorg dapat gaji 7-8 ribu sebulan.. pergi kerja pukul 8 pagi balik pukul 10 pagi.. tuai buah sawit dua kali sebulan... and PENGUNDI di Felda ada berapa juta?? belanja diaorg sebulan berapa ringgit sangat pun.. Rm500 tu maksimumla... Lebih² lagi anak-anak diaorg dah besar.. takde tanggung sekolah ke apa ke sngt...

Teruskan cita² korang.. aku pun sokong jgk sbb aku terasa sngt dgn kenaikan segala benda... tapi aku tak rasala cita² tu akan tercapai dlm masa terdekat.. seriously... apa² pun aku ni sampah and buang karan bak kata orang ramai sbb aku tak mengundi.. and maybe takkan mengundi sampai bebila.. jgn tanya kenapa.... and mmg aku panggil bapak aku BAPAK!...
__________________________
seingat aku.. pelajaran pasal tak boleh bercakap masa khutbah aku ada belajar masa sekolah rendah.. itu yang buat aku hangin bila nampak orang baya² aku sembang non-stop dgn rancak lepas tu boleh bercakap kat phone sambil².. budak2 sekolah menengah pun ramai... nak je aku sepak kepala sekor² lepas tu balik... biarla aku tak sembahyang janji diaorg tu ingat.. pergi sekolah buat apa woii????? khatib tu pun ada pesan before start khutbah tu... (aku bukan orang alim, tapi benda² basic ni aku taula jgk)

Tupperware Agent Needed

Start your own Tupperware Brand Business with only RM70. IT is an investment that assures your future and open paths of unlimited income and personal time freedom. You will get a Business Starter Kit.

Email me for more details: pizlimw@gmail.com

2 bulan lagi nak setahun..

Peter rabbit's got a fly upon his nose
Peter rabbit's got a fly upon his nose
Peter rabbit's got a fly upon his nose
So he flipped it and he flapped it and the fly flew away
Floppy ears and curly whiskers
Floppy ears and curly whiskers
Floppy ears and curly whiskers
So he flipped it and he flapped it and the fly flew away
Peter rabbit's got a fly upon his nose
Peter rabbit's got a fly upon his nose
Peter rabbit's got a fly upon his nose
So he flipped it and he flapped it and the fly flew away
Floppy ears and curly whiskers
Floppy ears and curly whiskers
Floppy ears and curly whiskers
So he flipped it and he flapped it and the fly flew away

Cinta Si Rama²

bila aku cakap pasal aku tak mengundi.. and aku cakap.. "cubala diaorg bagi saya duit.. saya undila.. kalau BN bagi saya duit, saya undi BN.. Kalau PAS bagi saya undi PAS." inila reaksi masyarakat...

Bapak aku : Hah elok sangatle tu.. Kamu ni sampah...
Mak aku : Rugi tak mengundi..
Abg Nan Library : Hah bagusla.. nanti negara jadi mcm Afganisthan, nak sembahyang pun susah baru kau tau...
Jihan : Lepas ni kau jangan nak bising apa² (pasal kerajaan).. kau tak mengundi...

Hahahahhaa.. sorryla, nak register susah.. aku baru tau yang boleh kalau nak register kat post office.. tapi aku still rasa itu susah jgk.. Kalau boleh register online.. Insyallah aku register.. tapi tak surela aku pergi mengundi ke tidak... Bukan apa.. aku tak affect sangat pun kalau orang lain memerintah.. Aku tak boleh buat apa pun.. Kalau harga barang tu naik seluruh dunia.. letakla parti apa pun. sure harga naik jgk.. Or maybe kalau jambatan sebelum merdeka yang aku guna nak gi kerja tu diaorg upgrade.. Aku akan start mengundi.. baru aku nampak perubahan yang ketara.. Ye aku tau sebenarnya mmg adala terkena kat aku sikit tak kisah sesiapa yang memerintah.. alasan aku je tadi tu.. sebenarnya aku malas.. kalau boleh undi online!!! hah aku akan undi.. JANJI!!

nota kaki - jambatang sebelum merdeka tu aku tak taula exactly bila diaorg buat.. tapi jambatan tu satu lane je.. kiranya... kalau ada kereta dr arah bertentangan.. aku kena tunggu dia lepas dulu baru aku naik.. faham ke?
____________________________
menjadi bapa ni buat aku lebih sensitif.. ni pasal Amazing Race Asia.. yang menang tu team Singapore.. sorang tu ada masalah pendengaran.. aku ada baca kisah mamat tu kat readers digest bulan satu hari tu... masa kecik mak dia masukkan sekolah orang ada problem ni la.. lepas mak dia tngk cara dia communicate mcm tak best je.. mak dia masukkan sekolah biasa.. so anak dia ni walaupun tak dngr.. tapi dia boleh baca pergerakan bibir.. and dia boleh cakap walaupun tak clear.. semalam pun sbb diala buat team tu menang.. aku just sedih mengenangkan mcmana kalau mak dia tak usaha nak ubah nasib anak dia dulu.. tentu sekarang tak kemana.. oohh dia berjaya dalam pelajaran jgk mamat ni.. ha itula contoh parents yang bagus...

sepuluh tahun yang...

semalam kat pasar malam, tetiba...

mamat : eh mcm kenalla.. kau ni Kidd kan? (nama aku kat sekolah)
aku : haah, eh mcm kenal jgkla.. hmm.. hafiz kan?

aku dan hafiz : sembang²...

actually aku takdela rapat sngt dgn bebudak sekolah teknik tu.. masa form 4 maybela.. masa form 5 dah tak... sbb aku dah kena buang asrama (sebab belasah budak form 4, sepatutnya aku kena gantung je pasal kes ni.. tetiba ada budak anak polis ni mencuri.. aku belasah dia plak.. kena buang terus.. aku stress malam tu sbb kena rotan kat punggung depan semua orang sbb tak sembahyang subuh jemaah, padahal aku sembahyang kat bilik.. tu yg geram belasah mamat tu.. and jahat² aku dulupun aku tak pernah tinggal sembahyang) and menyewa bilik bersama² budak jahat yang lain.. yang aku kalau terserempak sekarang pun aku taknakla tegur.. kira itula start zaman kelam aku.. salah sendiri pun...

fikir² balik aku dah nak 27 tahun dah bulan depan.. dah 10 tahun rupanya aku tinggalkan sekolah.. and 10 tahun jgkla aku dah merantau kat KL ni.. dah settle down dah pun.. dah beranak pinak dah pun.. cepat masa berjalan.. apa yang akan tunggu aku dalam masa 10 tahun lagi? tak taula.. harap semuanya akan menjadi lebih baik.. amin....

p/s- anak polis yang mencuri tu aku rasa sampai sekarang dia dah tak mencuri sbb lepas aku kena buang.. satu sekolah backing aku.. (semua student and cikgu² perempuan yang jatuh cinta dgn aku je sebenarnya.. tapi ramaila) sampai kemana mamat tu pergi.. bebudak akan bersorak.. nyanyi.. "tarmimi pencuri.. tarmimi pencuri... " ada sekali tu before trial SPM nak start dalam dewan tu. semua orang siap tepuk meja.. "deng... deng.. deng.. pencuri!!!" dua tiga kali.. and masa aku nak berjalan balik dari sekolah ke rumah sewa.. bebudak akan jerit.. "Kidd balikla sini.. masukla hostel balik..... " DRAMA BETUL!!!
_________________________________

malam tadi aku dengar Selangor Fm.. nak dngr live telecast Selangor lawan Perak.. eh Selangor belasah Perak.. memang nak jatuh jantung.. cara cakapnya semua mcm nak gol je trynya.. ada sekali tu tngh tak tau nak penalti ke tidak.. dj tu cakap.. "jaringan masih lagi 1-1... kita tak pasti samaada itu penalti atau tidak.. kita tunggu.. ohh maaf kita kembali ke bilik berita utk berita jam 10" berita dalam 5 minit.. lepas tu lagu instrumental 5 minit jgk.. tetiba masuk balik kat stadium.. "jaringan ke tiga tadi dijaringkan oleh Safee Sali dgn sepakan gunting.. keputusan 3-1" hampeh.. aku terus tutup radio and Perak kalah 1-4 sebenarnya.. pagi ni aku baru tengok kat paper keputusan...

before game tu start adala kan diaorg pasang lagu² ni.. aku kutuk lagu² tu.. lagu Melayu.. padahal 10 tahun lepas aku rasa, lagu tu la yang aku paling suka... yeah.. penghijrahan aku pun banyak merubah aku.. dari kampung kepada moden kononnya.. dari bawak kapcai sekarang dah boleh bawak kereta laju².. daripada rambut belah tengah mcm rockers melayu zaman 90'an kepada rambut yang kemas...
_______________________________
kat pasar malam tu jgk wife aku "tegur" aku semalam.. sebab ada sorang mamat ni senyum kat aku tapi aku buat dek je.. bukan aku buat dek sebenarnya.. aku mmg tak perasan.. aku fokus kat benda yang aku nak cari.. so mmg tak perasan.. dah dua kali dah jadi sebenarnya.. bila wife aku cakap tu aku pusing la balik.. mmg aku kenal orangnya.. main futsal sesama.. ada brader yg first aku ignore hari tu semalam aku jumpa.. terus aku salam.. saje je mcm bagi statement.. "gua kenal lu, dulu gua tak perasan lu senyum kat gua".. mcmnala lepas ni aku nak fokus kat barang nak dicari and kat orang² yang maybe senyum kat aku kat pasar malam tu.. ooh.. maybe kalau awek cun dan seksi aku boleh terperasan rasanya..

Changes

aku memang jenis taknak mintak tolong orang kalau susah apa².. except for mintak tolong jihan downloadkan mp3 and tanya kawan pasal kerja mmg aku jarang nak menyusahkan orang.. konon kalau boleh biarla semua buat sendiri.. tak payah susahkan orang.. nak dijadikan cerita kereta wife aku tak boleh start khamis lepas.. check² kena ganti bateri.. lepas tu hari sabtu hari tu lepas aku ganti bateri tu sendiri.. (terima kasihla kereta Malaysia ni.. kalau aku guna kereta Volvo ke Mercedes ke aku yakin sampai sekarang aku tak tau pasal kereta.. ni sbb kereta Malaysia.. banyak sngt yg rosaknya.. cepat rosaknya banyak benda aku belajar dah sekarang) okeh hari sabtu gi warta nak pekena roti canai plus nak try test kereta tu dah ok ke tidak.. aku terbayang.. mcmana kalau kereta tu mati tengah jalan? boleh ke aku nak handle tanpa call mintak tolong Hafezh yg tinggal kat Bangi sekarang? boleh ke aku meneruskan ego aku ni? hahaahha.. nasib baik tak mati and dah ok, kalau tak kenala mintak tolong orang tolong hantarkan anak bini aku balik rumah dulu....
_______________________
hari tu aku dah ajar umar geleng² kepala kalau taknak.. and angguk kalau nak.. masalahnya dia tak pandai angguk lagi.. kalau dia nak benda pun kalau aku tanya dia geleng... semalam tanpa expect dia akan geleng atau angguk sambil dia melepek atas badan aku, aku cakapla.. "umar cepatla besar.. nanti boleh kita main bola... main kereta control.. nanti ayah beli playstation kita boleh main sama-sama... umar nak tak?" tetiba dia bangun.. terus geleng kepala... ketawa besar aku.. itula benda paling lawak weekend semalam... baik betul anak taknak permainan.. ye la tu taknak semua tu.. nnt dah besar sure mintak...
_____________________
hati aku busuk.. sbb itu aku dengki hasad kat orang lain... kena cuci cepat²...

mentari merah diufuk timur


lagi kisah anak... hari tu kena demam campak.. skrg ni nak tumbuh gigi atas plak.. demam and meragam lagi.. selang seminggu rasanya.. bini aku cuti lagi.. aku risau nnt dia kena buang kerja je nnt asyik cuti.. anak aku je ke mcm ni ke anak orang lain pun mcm tu? aku pun dah selalu EL anak sakit ni... takut jgk ni..

hope anak aku meragam masa umur mcm ni nnt dah besar dia dah okla.. tak meragam²...

mcm aku ckp kat intan tadi.. kena bersabar tahap nabi² nak jadi parents yang baik..