TELUK INTAN

ntah mcmana aku teringat teluk intan... masa kecik dulu inila pekan yang parents aku bawak untuk shopping beli baju ke apa ke.. and masa kat sinila aku nampak mcmana bapak aku tawar menawar gegila.. kalau cina tu taknak bagi harga yg dia mintak dia cakap dia akan cari kedai lain.. and everytime, berjaya..

aku mcm emo gila plak tulis pasal teluk intan ni.. sedih teringat.. biasanya kitaorg pergi naik motor.. 4 org la.. 4 org naik motor.. bapak aku, mak aku, aku and adik aku.. ikut jalan kebun kelapa sawit.. jauh jgkla.. bila dah sampai kat jalan ok.. aku, mak aku and adik aku akan naik bas and bapak aku tunggu kat pekan Teluk Intan.. Ohh jalan yang ok tu nama dia Batu 7.

benda yang aku ingat pasal Teluk Intan ni menara condong, restoran Ghulam Rasul kut namanya.. ada mee rebus sedap, and kalau nak simpan barang² yg dah dibeli sementara nak jalan² lagi before balik, boleh tinggal kat kedai tepi bus station ni.. bayar 20 sen..

lagi satu benda yang di look forward sngt masa gi Teluk Intan ialah makan kat kedai.. mcm hari ni jela mak aku tak payah masak.. ke malam dia kena masak jgk.. Yg aku ingat mmg sedap sngtla masa tu makan kat gerai makcik tu.. mesti makan dgn ayam masak merah.. (maybe skrg kalau aku makan situ aku cakap tak sedapla kut sbb boleh katakan every week ada makan kat luar.. ke lebih banyak makan kat luar dr makan kat rumah).. And everytime makan dah nak habis tu mak aku akan tanya.. "Nak tambah nasi ke?" And of coursela aku akan cakap nak.. Lepas tu mintakla nasi tambah sepiring..

aku dah lupa dah ntah bila last aku gi Teluk Intan ni.. rasanya dah lebih sepuluh tahun kut.. apa²hal pun Teluk Intan ni tetap menjadi kenangan.... kenangan indah masa hidup susah dulu..

(bila aku lapar mesti jadi mcm ni.. ni lapar sangatla sbb teringat nasi makcik kat Teluk Intan ni..)

270808

"I don't watch football, I've a lot of things to do.Even badminton,I ask my wife to watch & she tells me if they win.If they lose,don't tell me or I cannot sleep.I've always said it is silly for 22 people to chase one ball. Buy one each" ~ Dr. M

260508

Jangan kau bimbang sayang
Di mana ku berada
Dengan siapa ku bersama
Jangan bimbang ku tetap kau yang punya...

Ku juga bimbang sayang
di mana kau berada
dengan siapa kau bersama
Jangan lupa kau tetap ku yang punya........

cerita²

akak nasi lemak : ni nak tanya ni, soalan peribadi sikit...
aku : ha... (pelik and mcm nervous jgk)
akak nasi lemak : dah kahwin ke belum?
aku: WTF??? (peribadinya.........)
________________
situasi - apa hukum?

- Orang tak sembahyang jumaat tapi masa dia makan nasi dlm bilik sewa dia tengahri tu.. dia baca doa makan...
- Orang tu ada Ipod, semangat letak MP3 Al-Quran tapi ada folder video porn.. (bukan aku tau.. aku imaginasi je ni)
_______________
malam tadi aku main bola dengan Umar.. berpeluh gila.. basah baju.. skrg aku dah ada satu cara utk bersenam tanpa perlu keluar rumah.. lompat² sikit.. pass² bola sikit dah berpeluh gila....
_______________
nak tukar kerja ke taknak? nak tukar kerja ke tidak???
_______________
dulu aku takde pelakon yang aku minat gila ke apa... skrg aku ada.. Adlin Aman Ramli.. aku tengok AF, tapi aku tengok nak dengar dia cakap/bagi komen sahaja.. masa bebudak tu nyanyi or orang lain bagi komen.. aku tukar channel.. ayat² dia tu buat aku suka...
_______________
opah aku orang susah.. mak aku cakap dia ada beli teko ke apa ntah.. mcm banyak dia beli.. bila mak aku tanya kenapa beli banyak²? dia cakap.. "nanti aku mati kamu boleh ambik satu.. rashid ambik satu.. and anak² yang lain..." hebat kan orang tua ni?
_______________
skrg lunch aku biasa bawak bekal or pagi beli kuih bebanyak.. so takdela keluar lunch time.. and biasanya kalau beli kuih sahaja tu sampai rumah memang kebulur gila la... tapi every hari Jumaat aku akan makan kat Beranang, lepas sembahyang.. masakan kampung.. Nasi, ikan sembilang goreng, pajeri terung (favourite), sambal sotong, sambal belacan and air sirap.. itu je tetiap minggu.. Sedap gila.. and sangatla aku look forward nak makan kat situ.. sebab seminggu sekali.. ohhh semua tu biasanya 5 ringgit je...
_______________
esok nak cari nasi kandar.. Ini nama²nya aku dengar sedap nasi kandarnya.. Nasi Kandar Zainul.. Nasi Kandar Raihan.. Kalau korang tau exactly kat mana kedai² ni please guide aku mcmana nak pergi?

semalam sbb makan kuih je masa lunch balik tu aku terus gi warta, sebab nampak restoran nasi kandar Penang namanya.. Aku biasa pergi makan kat Central Market Curry House kat sebelah dia.. bukan pure nasi kandar... itu satu.. dua² restoran ni konsep dia lain tau.. mmg logo, nama, dalam dia semua berbeza sesangat.. sekali masa aku nak bayar aku tengok cashier tu, cashier kedai sebelah.. dia sengih je sbb dah kantoi.. sbb aku dah kenal muka dia and dia kenal muka aku (sbb weekend aku akan tapau roti canai kat situ, rutin kitaorg tiga beranak hari minggu)...... Sebenarnya diaorg tu sama je.. owner dia sama je.. masakan dia pun lebih kurang je.. Rasa pun sama.. Macam² ragam manusia...
_____________
Kepada orang² yang bawak kereta tapi tak tau simple-simple rules mcm bagi signal masa nak belok, jangan makan jalan orang.. korang semua boleh pergi mati! Bodoh betul!

And pleasela.. masa beratur nak bayar tol tu.. siap sediakanla duit.. janganla dah sampai baru nak cari duit kat mana sampai 2-3 minit nak cari duit je.. faham tak bahalol??
_____________
membeli ipod adalah salah satu benda terhebat yang pernah aku buat selama hidup ni.. best gila and tak menyesal langsung.. lebih² lagi bila aku boleh shoot aktiviti umar and convertkan mp4.. and download from youtube, convert and masukkan dalamnya.. mmg betul cakap Hafezh.. nnt dlm LRT awek akan himpit aku sbb Ipod yang cool ni.. itu belum lagi beli Ifrogz next week!.. (apa ntah relevannya Ipod dgn awek.. aku pun tak tau..)
____________
aku dapat download album Eminem yg first.. kira dulu minat gila la Eminem ni dulu.. gembira gilala mengingati zaman muda² dulu... lepas tu tengah dngr².. kira skrg senang sikitla aku dapat menangkap liriknya.. dari dulu.. sekali lagu ni.. tajuk dia Criminal.. cuba tngk liriknya...

....Heal this child, help us destroy these demons
Oh, and please send me a brand new car
And a prostitute while my wifes sick in the hospital
Preacher preacher, fifth grade teacher
You cant reach me, my mom cant neither...

......Im the bad guy who makes fun of people that die
In plane crashes and laughs
As long as it aint happened to him
Slim shady, Im as crazy as em
-inem and kim combined - *kch* the maniacs in...

mcm tak sesuai je aku nak melayan lagu ni lagi.. takut terpengaruh..

tahniah..

tahniah Manchester United sebab menang.. aku tak suka sangat sbb Ferguson tu buat perangai racist dia... ambik Fletcher tak ambik Park Ji Sung yg hebat main masa semi final... letakla dia kat simpanan at least.. ni letak babi Fletcher yang muka macam sial konon dia menang Champions League tapi tak menyumbang apa² pun sepanjang tournament..

Scholes.. Kau mmg the best.. Drogba.. Kau mmg lahanat.. Mmg lahanat betulla.. Sanggup tu cari pasal.. saje nak kena buang lepas tu buat teammate kau terkapai²...

Since cita² aku nak tengok Park Ji Sung sebagai orang Asia pertama dapat Champions League tak dapat, aku terpaksa tunggu Umar je la nnt..
_____________________________
Kalau korang nak MP3 lagu ni cakap kat aku.. best gila...

See I will
Always
Love the Reds so much
We are the team nobody else can touch

United
I love them
They're the only team I like
The other ones are shite
And now I'm gunna tell you how I feel

Fuck Peter Kenyon and Abramovich
Fuck you Mourinho you son of a bitch
Fuck Kevin Keegan and fuck Brandon Lee
Fuck Steve McClaren and fuck Man City
Fuck Leeds United you're down in your day
Fuck Norman Hunter and fuck Eddie Gray
Fuck Everton and fuck you Liverpool
Fuck all you Scousers cos Manchester rule

Ronaldo, van Nistelrooy play for the baddest team
With Ferdinand and super Roy Keane
Silvestre and Ryan Giggs we've never looked so bad
Dressed in red, white, and black
We don't give a damn about no one else

Fuck Peter Kenyon and Abramovich
Fuck you Mourinho you son of a bitch
Fuck Kevin Keegan and fuck Brandon Lee
Fuck Steve McClaren and fuck Man City
Fuck Ars'ne Wenger and fuck Arsenal too
Fuck all the Cockneys we fucking hate you
Fuck Everton and fuck you Liverpool
Fuck all you Scousers cos Manchester rule

Rule rule United x4

Now I hate the Scousers and I hate Liverpool
They're fucking shite and United rule
And Chelsea who do you think you are
It's been 50 long years
It's gunna end in tears
You'll never be as big as Man United

Fuck Barcelona and fuck Real Madrid
I've loved United since I was a kid
Fuck Bayern Munich and AC Milan
Fuck Deportivo and Vasco De Gam

Fuck Kevin Keegan and fuck Brandon Lee
Fuck Steve McClaren and fuck Man City
Fuck Everton and fuck you Liverpool
Fuck all you Scousers cos Manchester rule

Rule rule United x8

i wonder...

dgn bini aku, aku boleh;

1) Boleh chat dekat internet kalau bosan
2) Boleh harapkan dia untuk bayarkan kereta guna online banking CIMB dia
3) Boleh harapkan dia untuk drive aku kalau aku malas nak drive...
4) Boleh share lagu² mp3.. mcm tadi baru bagi aku lagu Simple Plan & Duffy...
5) Boleh sembang pasal software apa yg best....
6) And bolehla terima pasal bola sepak..

Agak²nya kalau aku kawin dgn awek SMKA ke, awek yang tak reti bawak kereta ke hari tu mcmanala sekarang ni... heheheheh...


budak yang baru seminggu lebih berjalan

short pass

back heel

nak try score kut

dribble....

aku sngt happy

aku sangat happy sebab aku berjaya menjadi podcaster.. rasa mcm beban dalam badan aku ni terangkat bila aku berjaya subscribe through itunes tadi.. wahahaha....

arghhhhhhhhhhhhhh

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.............

manusia...

- bila kau tak kahwin orang akan tanya bila nak kahwin?
- bila dah kahwin orang akan tanya bila nak ada anak? or akan keluar cakap ni "Fazli, takde ape² lagi ke?
- bila dah ada anak, orang akan start tanya, biasa phone call la ni.. "dah meniarap ke? dah merangkak ke?
- bila dah merangkak orang akan tanya ni SETIAP KALI telefon (dekat 100 kali jgkla) "dah berjalan ke? dah
berjalan ke? dah berjalan ke?"
- bila dah berjalan berlari... orang akan start tanya "Dah bercakap ke belum?????" arghhhhhhhhhhhh...

Terima kasih ye Umar sebab dah berjaya berjalan dengan hebatnya.. gaya berlari pun ada jgk.. sanggup pergi ke meja makan and cakap.. "nak, nak, nak..." mintak biskut.. at least ayah dah tak payah jawab dua soalan last tu banyak kali...

Tiga bulan lagi start training bola.. ganti Park Ji Sung kat Man Utd dlm masa 15 tahun lagi.. Amin..........

park ji sung

"I was sitting alone in an empty locker room, left leg injured. I need to prove my worth when the opportunity is given. I look at my leg, powerless, and wonder why I had to get hurt in this moment. Then, Coach Hiddink appears out of nowhere with an interpretor and speaks to me in English. Not understanding, I stare at the interpretor. "He says you have great mentality. With that kind of mental strength, you will become a great player." "I was shocked. Before I could murmur the easy 'thank you' in English, he was gone."

My heart was pounding. The coach always seemed to be so far away, but he came to me and told me I have great mentality. Somewhere inside, energy was rousing up."

"... Mentality. I have nothing else to boast, but one thing I could do is to never give up. I will endure all hardships, even if I would die from it. And I will keep this mentality."

"... In the entire World Cup, I played with those words ringing in my ears. With my mentality, I can become a great player. I kicked the ball and ran around the field clinging on to those words. For better or for worse, I am calm and quiet, so not many people take notice of me. But I was sure that Coach Hiddink would be looking at me and urging me to move on. This gave me courage."

"If it was not for Coach Hiddink, I would not be where I am now." "With the words 'where I am now,' I am not referring to me becoming famous or being able to purchase a spacious condo for my parents. I am referring to the fact that I learned to love myself more."

"Within a minute, what Coach Hiddink said to me changed my life forever. I feel a bit shy thinking about what he would think after reading this, but he is my 'master' and I owe him everything and I won't be able to repay it in my lifetime."

jiwang karat...


______________________
aku jarang dngr radio melayu, dngr redfm je pepagi.. kalau aku nak dngr lagu melayu, pukul 1030 malam aku akan dngr sinar dlm kereta masa balik dari kelas.. kat situ ada orang request lagu² lama yg aku boleh relatekan dgn diri aku masa bebudak tu.. dan orang yg request tu akan bg sms yang boleh buat korang berhentikan kereta kat tepi jalan lepas tu ketawa berguling².. contoh.. "lagu ini ditujukan kepada sharizal di terengganu dgn ucapan.. "maafkan mama kerana masih mengganggu papa. tiada siapa yang dapat menggantikan papa.. harap papa bahagia bersama dengan insan yang papa sayangi sekarang"...

tapi masa aku tngh melayari internet kat rumah mentua aku hari tu.. sayup² aku dngr budak AF si Nubhan tu nyanyi lagu ni.. mak aihhhh.. sedapnya.. check² lagu si aizat ni.. terusla aku mendownload.. mmg jiwang.. bestla lagu tu.. or maybe lagu tu tak best tapi aku saje je nak cari reason utk masukkan lagu tu dalam Ipod Nano aku yang baru tu.. aku pun tak taula.. wahahahahahahah.. (gelak mcm syaiton)

imagine lagi...

Scene di depan bus stop...

1) Camera focuses kat satu beg yg disandang mamat ni.. kat beg tulis.. "Klang Valley Hardcore"
2) Camera slowly tunjuk muka mamat tu.. Ganas!! Bertindik kat tempat yang tak sepatutnya.. kira kalau orang tindik kat telinga or bibir.. dia tindik kat pipi mcm tu.. Gerun weiii....
3) Camera zoom out.. mamat tu tengah pujuk awek dia merayu².....

Come on la mamat.. Klang Valley Hardcore konon...

KL oohhh KL... kau memang bukak mata aku...

jemu

aku biasanya akan tukar kerja dua tahun sekali.. baru aku perasan.. 22hb ni cukupla dua tahun aku kerja sini and aku takdela apply mana² lagi.. aku dah tau bukan kerja faktor nak cari kerja lain.. banyak jgk faktor lain.. mcm manusianya dalam company tu.. perjalanan nak ke office.. tempat² makan.. etc...

mcm skrg ni aku mcm arghhh mana nak makan lunch ni.. dah jemu.. kedai banyak.. tapi hari² lauk yang sama.. kalau dua tahun makan itu je mana tak jemu... malam tadi aku decide mcm nak bangun awal lepas tu masak bawak bekal untuk lunch.. tapi sbb penat, jadi malasla.. and bila fikir balik, apa je benda yang aku dahsyat nak masak selain nasi goreng and maggi yang aku suka customisedkan tu.. jemu jgk! makan pisang je la.. malas nak keluar... hah nak keluar ke pekan semenyih tu dah satu hal jgk..
____________________
I want a girl with a mind like a diamond
I want a girl who knows what's best
I want a girl with shoes that cut
And eyes that burn like cigarettes

I want a girl with the right allocations
Who's fast and thorough
And sharp as a tack
She's playing with her jewelry
She's putting up her hair
She's touring the facility
And picking up slack

I want a girl with a short skirt and a lonnnng jacket......

I want a girl who gets up early
I want a girl who stays up late
I want a girl with uninterrupted prosperity
Who used a machette to cut through red tape
With fingernails that shine like justice
And a voice that is dark like tinted glass

She is fast and thorough
And sharp as a tack
She's touring the facility
And picking up slack

I want a girl with a short skirt and a lonnnnng.... lonnng jacket

I want a girl with a smooth liquidation
I want a girl with good dividends
And at the city bank we will meet accidentally
We'll start to talk when she borrows my pen

She wants a car with a cupholder arm rest
She wants a car that will get her there
She's changing her name from Kitty to Karen
She's trading her MG for a white Chrysler La Baron

I want a girl with a short skirt and a lonnnnggggggggg jacket

mencuba

pernah tak terfikir benda² yang korang tak pernah cuba buat selama ni? and maybe kalau korang buat korang boleh jadi bagus?

Macam, tak pernah main golf, tapi sekali korang main rupa²nya korang boleh pandai and kalahkan Tiger Woods dgn senyuman sahaja.. Tapi korang still main bola sbb korang minat bola tapi main takdela bagus pun...

Mcm kerja jgk.. Korang kerja sebagai multimedia designer bagai tapi sebenarnya kalau korang memasak or jadi mekanik korang lagi bagus.. And worst korang tak minat pun kerja multimedia tu or dah hilang minat. Maybe aku rasa nanti kalau nak ambik degree ada tiga course dlm satu mcm.. Ijazah Multimedia, Memasak dan Bertukang.. hah ada tiga choice..

Mcm aku, aku baru sedar aku bagus kalau jadi counsellor sbb dari kerja IMU lagi orang² kalau ada masalah mesti nak cerita kat aku and tanya pendapat aku.. And sekarang adik aku sedih² rindu kat mak aku sbb duduk asrama and aku kena comfort dia.. Memang mcm counsellor.. aku tak minat pun tapi mcm aku bagus jgkla... Or maybe kalau aku jadi cikgu di sekolah berasrama penuh aku akan jadi cikgu yg bagus...

And semester ni aku ambik subject business.. Masyallah bestla plak... Ada sesiapa nak ajar aku main golf tak? Swimming memang aku tak bolehla sbb last week aku gagahkan diri sbb malu nak mintak life guard tu selamatkan aku sbb aku hampir lepas.. (kat tengah² pool tu baru aku sedar, ya allah, dah 10 tahun tak swim and kolam ni dalamnya 9 kakila plak, ha itu belum cerita pasal nak swim bawak perut yg berat ni and kaki nak kejang lagi 4 meter nak sampai ketebing tu.. insaf weiii.........)

saya pergi bercuti

Selama setahun saya hidup destinasi perjalanan saya hanyalah ke keramat and besout.. besoutla yang paling jauh.. heheheh... Kali ni mama and ayah bawa saya bercuti.... Seminggu sebelum bercuti tu saya demam, ayah saya sibuk cakap jangan demam next week sbb nak jalan².. sekali dia demam teruk.. hahahaha.. nak taknak dia kena bawak jgkla...

berehat sebentar sambil minum teh ais lipton..

muka happy gila...

kali pertama jejak kaki ke laut

dengan ayah yang semakin gemuk dalam masa seminggu..

bila ayah saya cakap dia nak jadi plus size model based on gambar ni, saya dgn mama ketawa terbahak².. ayah saya berangan nak jadi model untuk iklan perut buncit..
makan roti dgn mama sebelum balik...

terima kasih...

sebagai manusia.. kalau ada orang buat baik kat aku, aku akan cakap terima kasih.. and lepas kenal dgn bini aku, aku belajar plak senang senyum kat orang semua.. kira kalau cakap terima kasih siap senyum sekali... dekat station sultan ismail tu mmg kurang orang.. kira mmg ada tempat dudukla kalau lalu tunggu kat situ.. lebih² lagi kalau dah pukul 10 malam.. aku pun dudukla sambil memerhati signboard cakap.. "Berilah tempat duduk anda kepada mereka yang memerlukan". Elok sampai kat Sogo tu... Ada seorang perempuan mengandung ni naik.. Memang muka masam gila.. Penatla kut.. Aku pun offerla kat dia.. Aku cakap "Dudukla" Sambil senyum manis... Yg perempuan ni bukannya nak senyum balik ke apa ke.. Cakap terima kasih pun tidak!!!

Lahanat betul!! Dahla masa nak duduk tu, dengan muka masam, duduk cepat² gila sampai terlanggar aku semua.. Aku rasa dia bukan penatla.. Dia mengandung anak haram tu!!! Sial.. Dahla aku demam teruk hari tu.. Aku taknak apa²la.. terima kasih pun tak payah, senyum sikit je dahla..