Panduan dan Tanda-tanda Pesakit Batu Karang Buat Kali Pertama


Based on saya punya pengalaman - Mengikut Turutan

1) Korang kencing kotor dan berdarah secara tiba-tiba.
2) Sakit pinggang dan belakang yang agak teruk.
3) Sakit memulas-mulas di bahagian bawah badan, dada ke ari-ari. And yes, macam bini korang nak beranak..
4) Doktor akan bagi ubat kalau pergi ke klinik biasa.
5) Lepas tu alat sulit korang akan rasa ngilu dan macam dihiris-hiris walaupun kencing dah tak kotor.
6) Sekali sekala sakit dan kencing macam berpasir pulak..
6) Bila kena, mintak pain killer!!

So pergila specialist

1) Dia ada 3 option - laser, operate tebuk buah pinggang & Ureteroscopic Stone Removal.
2) Ureteroscopic Stone Removal akan dibuat kalau batu sudah di ureter. Caranya ialah dengan memasukkan alatan melalui salur kencing yang kecik di alat sulit korang, lepas tu dia akan pecahkan batu dan tinggalkan stent dalam ureter for at least 2 minggu.
3) Exactly lepas operation ni korang akan rasa nak kencing. Alat sulit luka, berdarah dan of coursela sakit. Air kencing keluar macam air paip.. Dua ke tiga kali. Lepas tu kencing berdarah dalam seminggu tapi dah tak sakit sangatla..
4) Stent akan diremove dan dalam case aku, tak sakit sangat kencingnya.. Sakit masa kencing yang 5 pertama.

Aku punya recommendation

Silalah pergi call bomoh or pergi jumpa orang Melaka yang Suhida cakap tu. Lantaklah diaorang guna jin sekalipun nak keluarkan batu tu dari badan korang sebab seksa gila babi woii!!! Aku tak tipu!!! Lagi satu walaupun company aku cover semua kos perubatan aku rasa macam melampau mahal. Bayangkan cost aku hari tu boleh bayar Degree Course 4 tahun di OUM!! Takpun pergila government.. Merepek betul harganya..

Jagalah pemakanan, berhenti merokok, amalkan hidup sihat dan save nombor phone bomoh batu karang.

Alamat perawat ada di sini: http://besout.blogspot.com/2012/10/alamat-perawat-batu-karang-di-ayer.html

8 comments:

zeta said...

Besarnye weyh batu tu,takut aku tgk..aku nk jugakla no hp bomoh tu..man tau bila perlu..bgla kat aku skali..

tengku_fir21 said...

huhu..terima kasih utk info
amalkan hidup yang sihat
selamat menjalani ibadah puasa

pizlimw said...

Zeta - Tak, itu bukan aku punya.. Itu aku ambik kat internet. Aku punya kecik je..

Tengku - Selamat berpuasa jugak..

Guzz said...

Bapak aku pun gi Melaka buang batu, memang berkesan.
Kesian dia kene laser dulu
memang terseksa

Mohdzaher Puteh said...

Minta tlg bg no phone bomoh tu.. rasa2 tu sy mcm ada btu krg kot..
mohdzaherputeh@gmail.com

Mohdzaher Puteh said...

Minta tlg bg no phone bomoh tu.. rasa2 tu sy mcm ada btu krg kot..
mohdzaherputeh@gmail.com

awie dorantess said...

sape ada no tok bomoh kt Melaka tu??mcm mne nk dapat kn ny??

synyster rizz said...

X salah berubat tp bukan dgn ckp dgn jin. Lari sgt tu. Bomoh xpe,jgn bomoh bela jin