Kamu Dan Pelayan Restoran

Pagi tadi aku ada tengok satu couple ni aku rasa lebih lima kali panggil pelayan restoran mamak untuk mintak itu ini complaint itu ini. Dan ada lagi satu couple masuk, order dan minum tanpa apa-apa cerita.

Buat aku teringat pasal seorang artis ni yang akan mintak dia dilayan macam raja di kedai makan atas dasar dia customer dan akan mengamuk kalau benda tak kena.

Aku tau ada orang yang macam tu, dan ada yang tak kisah apa pun. Aku rasa dua-dua tak salahlah kut sebab kita customer. Kita boleh mintak apa yang kita nak sebab kita bayar.

Macam aku, aku jenis takdelah kisah sangat, kalau order air salah pun aku boleh terima.

5 comments:

Nor Azlina Yusof said...

Aku tak. 15 minit aku ddk order tak sampai.. Mmg kena sound dah. Order salah aku tak nak ..suruh tukar balik..sebabnya aku jns tak sabar.huhuu

nurul said...

komplen tu boleh tapi buat la mcm cara org bertamadun. jgn dok bertempik tengking mcm org gila tak sekolah. muka cantik/ensem tapi hangin 1 badan mmg aku pangkah. mmg pelayan tu penat keje kdg2 ada tersalah. just tegur dgn berhemah. nmpk la high class sikit budi kita.

kang tak pasal2 si pelayan naik hantu sama dia simbah air panas yg dia tersalah bagi tu acane? kang tak pasal kena buat plastic surgery betulkan muka..=)

kerana tak sbr utk 1 saat dah merana seumur hidup ye dak.....

tiga minit said...

Setuju dengan komen cik nurul..aku pun seorang baran gak tapi bila ada situasi macam alhamdulilah boleh kontrol cuma muka ada tarik sikit..hihi

Pizli Mat Wazip said...

Nor Azlina Yusof - Hahahahah, aku suka orang ada pendirian macam kau.

nurl - Betul-betul... :-)

tiga minit - :-)

Anonymous said...

aku paling takut buat siut kat tpt makan. sbb aku mmg tau pada hakikatnya, kalau waiter tu sakit hati depa mmg ludah makanan korg. so dari kena cemtu baiklah tutup mata je kalau kesalahan sesikit tu.

-kawan liza