Kebetulan

Biasanya
  • Aku kena kerja weekend sekali sebulan. Sabtu atau Ahad. Standby apa-apa problem. Dan aku boleh swap dengan sesiapa andai kata minggu kerja tu aku tak boleh. Biasa kitaorang tukar².
  • Liza tak perlu kerja weekend, unless ada event atau benda penting. Kira setahun sekali dua kali je.
  • Kalau emergency, kami akan hantar anak ke Keramat mintak tolong mak mentua jaga
Tapi
  • Minggu ni aku kerja dan ada student PHD UTM nak datang tengok system yang aku handle, nak buat researchlah kut. Kira dah ada appointment yang aku tak boleh nak cancel sebab system aku tu dalam lecture room, student tu tak boleh datang on weekdays sebab kelas sentiasa penuh.
  • Liza kena kerja jugak sampai petang, ada exam yang dia nak kena jaga.
  • Mak mentua aku nak pergi wedding anak kawan sekolah dia dekat Sungai Besar.
Benda macam ni memang susahlah nak jadi sebenarnya. Kebetulan sangat. Solutionnya, aku bawak Umar pergi kerja dan Liza bawak Nawal pergi kerjalah kut esok, sekarang ni Nawal demam. Kebetulan pada masa yang tak kena langsung.

2 comments:

Che Ta said...

aah.. sometimes mcm tu lah..
tp ok gak kot on weekend bawa anak2 pi tempat kerja kita, atleast depa pun boleh tgk kita kerja, kira motivasi la konon hehe
tapi si Nawal tu kesian la demam..

Pizli Mat Wazip said...

Haah at least tau lah apa kita buat.