Dilemma Kerja Hujung Minggu

Aku dikehendaki untuk bekerja hujung minggu sekali sebulan. Tak kira Sabtu atau Ahad. Dapat allowance RM180. Banyakkan?

Tapi, walaupun sekali sebulan memang rasa berat betul nak pergi. Dan rasa cycle dia cepat sesangat. Dan kadang-kadang rasa macam mengganggu plan hujung minggu. Kalau bujang tak rasa sangat kut.

Adalah beberapa orang yang dah stop kerja hujung minggu ni. Aku ada terfikir jugak sebenarnya nak stop. Tapi RM180 tu pada aku besar. Hehehe.

Tapi aku yakin kalau aku stop memang terasa hilang satu beban. Dilema dilema..

6 comments:

sero said...

3 kali keje ujung minguu... ermm dah bole beli tights lari 2XU, courtessy majikan ni..

Pizli Mat Wazip said...

Hahahahahaha.

sero said...

ermmm 2XU the Garden tengah sale off season punye tights ni

Pizli Mat Wazip said...

Banyak ke salenya? Aku kalau nak beli nak beli yang full terus.

sero said...

last aku tengok kat garden around 380 utk 2XU... tapi choices utk off-season dah makin kurang n saiz pun limited

kalau ko jenis sabar... mase event brooks, Standard chartered atau putrajaya marathon.. visit booth peralatan sukan marathon, biasenye diorg akan bagi up to 30% less la

Pizli Mat Wazip said...

Ooo ok. Nanti aku tengok².