Perbelanjaan Bonus Mengikut Kategori

Hujung² tahun ni macam biasalah aku tengok ada company bagi bonus. Dan daripada social media nampaklah duit bonus semua orang dibelanjakan kepada benda-benda mengikut dua kategori.

1) Berkahwin
2) Tak berkahwin

Yang berkahwin ni biasalah, beli barang-barang untuk rumah. Kalau yang dah ada anak beli barang-barang anak nak sekolah.

Yang tak berkahwin mostly aku tengok beli gadjet je banyaknya.

Company aku ada bagi sikit, tak bertambah dan tak berkurang, so hujung tahun bila ada email pasal bonus tu takde siapa excited pun sebab dah expected. By the way nursery dan tadika pun nak masuk tahun baru banyak kena bayar tau. Hehe.

No comments: