Sebab Orang Lain Kita Tak Boleh Buat Apa Yang Kita Mahu 1

Dalam dunia ni ada manusia-manusia jahanam yang menyusahkan orang lain. Pencuri, perompak dan lain-lain lagi. Contoh senanglah. Kau ada smart tag, ikut logik dan kesenangan kau mestilah nak lekat je dekat cermin lepas tu dekat tol just lalu je. Tapi sebab ada pencuri-pencuri yang sanggup pecahkan tingkap kereta orang semata-mata nak mencuri smart tag kita, kita terpaksa simpan, sorok. Bila sampai tol, kena keluarkan guna tangan nak make surekan kena tag. Menyusahkan kita padahal benda tu sepatutnya memudahkan.

Sama jugak dengan rumah. Kalau rumah luaran dia cantik-cantik lagi senang jadi target perompak dari rumah yang luarnya nampak buruk. So sebab nak selamat terpaksa biarkan rumah buruk je dari luar. Arghhh menyampah aku nak tulis benda ni sebab manusia-manusia jahanam ni menyusahkan kira semua.

No comments: