Sebab Orang Lain Kita Tak Boleh Buat Apa Yang Kita Mahu 2

Kalau post pagi tadi pasal orang jahat sekarang post pasal orang tak bertanggungjawab. Katakan kau baru order kereta baru dan ada option untuk pasang bodykit. Katakan ada 3 option dan ada satu option kau paling suka sebab cantik gila dan sporty tapi sebab memikirkan jalan yang kau bakal lalu kau tau bodykit tu tak sesuai. Mesti akan bercalar balar. Dan kau tak boleh buat apa sebab bukan kuasa kau nak repair jalan. Orang yang bertanggungjawab tidur. Bila tanya dia balas "Oh kami tak boleh buat apa, since kami tak boleh nak buat apa, kami tengok porn dekat office dan pergi mampuslah sama korang semua. Peduli apa aku korang nak jadi apa sebab yang pasti nanti semua orang bodoh kawasan ni akan vote aku lagi. Kerja aku senang je, bulan puasa aku bagi kurma. Hujung minggu datang penyampaian hadiah sekolah dan ramai lah orang dekat forum puji² cakap aku buat kerja. Weekdays aku duduk office tidur, layan internet"

Lepas tu bodykit tu tadi ada option nombor 2 yang kau punya second choice, tapi tak praktikal jugak sebab office kau banyak speed bumps yang diconstruct guna kepala lutuk bapak contractor tu. Yang masa nak buat tu dia tengah mabuk minum todi sebab wife dia refuse nak have sex selama 3 bulan. So speed bumps dia macam celaka, tak bagi peluang langsung pada kereta-kereta sports nak lalu area tu.

Dan mungkin jugak orang yang plan nak buat projek tu dah tua bangka tahap nak beromen pun kena makan viagra sangat frust dengan sexual life dia so dia nak balas dendam pada orang, saje nak sakitkan hati orang. Dia cakap dekat orang yang nak kena buat speed bumps tu "Ok, korang buat jarak antara speed bump tu 15 meter je, buatlah dalam 3km buat 1000 dan jangan buat elok², biar staff company ni kena banyak kali brake sampai haus brake dia".

So kau terpaksala pilih bodykit yang paling tak cantik, yang paling buruk. Yang paling tak sporty sebab kau tak boleh nak ubah keadaaan sebab kau takde kuasa dan orang yang sepatutnya bertanggungjawab tak jalankan tanggungjawab dengan sempurna. Motherfucker.

4 comments:

Kesuma Angsana said...

sentiasa buat pilhan yg terbaik hehehe

nur marina said...

wah...marah betui nih...he he he...tapi nanti dah pasang bodykit, share ye...;)

scabbers said...

Hahahaha.. marah gile ko. Releks, Peez. Tarik napas. ;)

Voldemort said...

Senang je. Kasi kurma dah boleh beli undi. Kurma tuh sunnah, so yang memberinya pasti Islamik. yang kasi bantuan buku sekolah, yang kasi bantuan pada golongan pendapatan rendah tu tak Islamik. kasi sebab memang tanggungjawab, memang nak beli undi.

*Aku pulak dah nak start emo