Berapa Kali Korang Nak Tolong Melayu?

Berapa kali korang nak tolong kontraktor Melayu suruh buat rumah tapi end up kontraktor Melayu buat hal? Tipu harga? Hidden cost? Kerja tak elok?

Aku tak pernah sebab aku takde budget lagi. Tapi kalau dekat forum, kawan sendiri; RAMAI GILA!! Nampaknya ramai tak belajar lagi. Aku kesian dan marah bila kawan aku kena tipu.

Nasihat aku cari je lah kontraktor Cina. Area rumah aku ni pagi-pagi lagi diaorang dah sampai. Cantik. Kerja laju dan sistematik. Dan yang penting tak menipu!!

Pesanan terakhir, kalau nak ambik Melayu biar dah ada testimoni hebat baru ambik. Ada yang bagus tapi dalam 50 ada satu je lah. Good luck!

2 comments:

nurul said...

kontraktor melayu yg bagus pulak asyik kena tindas. biasa la org baik senang2 je org nak kencing. keje dah siap elok tapi bila mintak payment serupa mintak sedekah. rasa mcm nak robohkan balik je rumah dia.

dunia mmg kejam.............

Pizli Mat Wazip said...

Saya faham. Dulu saya buat bisnes pun jadi macam ni sebab kita as peniaga baik sangat. Kalau tak baik takut tak dapat customer, dah dapat buat hal pulak.

Tak taulah, maybe kena ada system yang bagus.