Bila Orang Nak Start Berniaga

Aku selalu nampak orang nak start berniaga tapi kawan-kawan bukan nak membantu membeli tapi lebih kepada meminta. Sorrylah, aku kesian sebab baru nak berniaga orang mintak diskaunlah, suruh derma kat surau dan mintak bagi free pun ada aku pernah nampak.

Come onlah, orang baru nak mula, supportlah elok-elok. Belilah barang dia, kalau taknak beli janganlah suggest yang bukan-bukan. Modal pun belum dapat lagi dah nak kena bagi diskaun, derma. Bila nak kaya?

3 comments:

pB said...

First-first , tahniah sebab adik berjaya . Seronok tengok kejayaan org muda-muda nie ...


Sekendly .. kdg kdg ramai yang tak pandai sokong kawan berniaga. Susah tul nak hidup

Kesuma Angsana said...

yup sentiasa support kawan2

diana said...

bukan ape. dia takut kawan dia lagi kaya daripada dia nanti. normal la tu.