Duit Dalam Akaun Tinggal RM3.44 Tapi Somehow Aku Happy

Sebelum.

Ini adalah impian aku sejak belum ada rumah lagipun. Tapi hari tu tengok Floor Depot ada promotion kitaorang booklah dan aku berazam guna duit bonus untuk settlekan bayaran. Masalahnya aku salah kira. Katakan bonus aku sepatutnya RM1000 tapi sekali PCB potong melampau so bonus aku jadi RM500 je, so terpaksa ambik sikit duit gaji dan aku tetiba stress tak cukup duit. Hahahaha. Aku tak taulah macamana company aku kira bab PCB masa bonus ni. Takpelah abaikan.

Sabtu hari tu diaorang datang pasang.

Depan tangga, dua orang je yang buat kerja, tapi cekap.

Ruang makan, datang dalam pukul 12, habis dalam pukul 6.

Umar pun ada tolong diaorang buat kerja. Suka sangat dia tengok. Aku dah mengantuk² dah.

Diaorang ni dari Floor Depot Seremban 2. Baguslah semuanya kecuali hari tu push-push aku  suruh buat cepat.

Dua tiga hari aku stress pasal perangai orang sampai tak lena tidur tapi benda ni buat aku gembiralah at least.

Ruang tamu, gambar tak elok guna camera phone.

Sanggup tak tidur nak tengok orang pasang.

Aku pasang dalam 90% bahagian bawah, dari ruang tamu sampai ke ruang makan. Siapa pernah datang boleh imaginelah. Maybe kena extra care kalau guna lantai macam ni, tapi tak taulah kenapa aku lebih suka lantai ni dari tiles. Maybe sebab tiles rumah aku putih dan takde corak kut.

Dan yang bestnya Jumaat ni mak aku nak datang rumah sebab Sabtu nak hantar adik masuk Taylors. Hik hik hik.

8 comments:

Malina Mat Wazip said...

cantik..boleh mak rasmi..haha

tiga minit said...

cantik tu...kes yang sama jadi 2 tahun lepas silap kira2 masa buat kabinet rumah mak..last2 balance rm10...terkesima tp puas...hihii

shazrina said...

cantek giler plak jadinye lantai ko tu ...eh yang pasal deduction pcb tu, baek ko tanye payroll exec tu cane die kire ...bukan ape, sampai 1/2 duit bonus ko die deduct, buat aku rase tak puas hati je ...huhu

Pizli Mat Wazip said...

Malina Mat Wazip - Itulah sebabnya orang nak mak datang rumah orang jugak. Hehe.

tiga minit - Haah puas hati.

shazrina - Terima kasih hehe. Eh takdelah sampai 1/2, aku saje exageratte. Contoh je :D

zamdee said...

ah, aku jeles..

Pizli Mat Wazip said...

Eh zamdee jangan jealous. Bukan selalu aku nak happy² hehe.

zamdee said...

ehehe.. ader special treatment ker kalu pakai mende nie? mcm nak mop kena ader special liquid ker..

mmg usaha terpuji guna duit bonus utk cantik kan rumah.. worth it!!

Pizli Mat Wazip said...

zamdee - Kena guna microfibre mop tu je kut.