Jemputan Kenduri

Kadang-kadang kita tak dijemput untuk ke kenduri atau open house. Mungkin tuan rumah terlupa kita. Mungkin tuan rumah tak cukup budget. Mungkin tuan rumah memang taknak jemput kita.

Boleh kalau kita nak terasa sikit tapi kita kena faham yang bukan kita seorang kawan tuan rumah. Benda jadi lebih buruk kalau orang yang dijemput tanya pada yang tak dijemput. Mesti orang yang tak dijemput terasa. Tapi maafkan je lah atas kemungkinan yang aku cakap tadi.

Janganlah pulak post kat facebook orang tu cakap. "Sampai hati kau tak ajak aku. Mentang-mentanglah aku ni support staff je bukan boss". Mesti orang tu tak tau nak jawab apa.

No comments: