Kelab Kereta


Since ada kereta baru ni aku ada joinla kelab dia, tapi online je lah setakat ni sebab diaorang jumpa ntah kat mana-mana. Tapi andaikata aku tak join pun aku banyak belajarlah sebenarnya. Biasa orang share problem dan orang bagi solution atau bagitau prevention. Dan bila kau takde problem tu kat kereta kau, kau akan rasa bertuahlah.

Sekarang aku tau apa jenis rim yang bagus, tayar yang bagus. Aku jugak dah tau Ultra Racings Struts Bar tu, Anti Roll Bar tu apa bendanya. Jenis-jenis barang untuk jaga kecantikan kereta. Dan macam-macam lagilah. Safety punya benda ke.

Benda yang tak bagusnya ialah bila tengok orang modified kereta dan korang pun rasa teringin. Dan bila teringin maksudnya kena keluar duit. Damn! Oh dan ada jugak diaorang buat group buy, so harga boleh jadi murah sikit. Tapi stillah aku perlukan dalam 10K untuk mantapkan kereta dan buat awek Kazakhstan tahan kereta aku ajak pergi Port Dickson.

2 comments:

zamdee said...

PD nnti muka kena panas + cuaca kering.. gi Genting/Bukit Tinggi, syok sikit, sejuk..

Ahhh, mengajar pulak, ahahaha :p

Pizli Mat Wazip said...

Wahahahahahahaahahahah.