Masuk Islam Banyak Kali??

Ok aku rasa ramai orang dah gila atas desakan hidup. Peragut dah memang jadi jenayah common dekat negara kita ni. Sekarang ada kes satu family ni masuk Islam banyak kali. Surau area rumah aku pun dah kena.


Masalahnya sekarang kita dah tak tau siapa yang baik, siapa yang jahat. Siapa yang betul, siapa yang salah. Aku rasa kes masuk Islam nak duit ni bukan benda baru. Aku perasan jugak ada orang masuk Islam, tunjuk kad, mintak derma sebab abang sakit matalah apalah. Kalau tak bagi rasa kesian, kalau bagi kutlah dia menipu.

Kalau ada orang tahan tepi jalan motor rosak pun aku dah rasa suspicious sekarang ni.

No comments: