Menunjukkan Rasa Simpati

Bila ada kawan atau orang ditimpa nasib kurang baik aku tak pandai nak tunjukkan rasa simpati. Dalam hati memang aku rasa kesian dan simpati tapi tak terluah. Samalah jugak kalau baca blog orang atau status FB and Twit orang lain. Aku boleh baca tapi nak bagi feedback tu macam susah. Tapi bukan bermakna aku tak peduli.

Bila bab berita gembira aku senang sikitlah nak bagi feedback. So kepada kawan-kawan yang ada masalah; aku tau masalah korang, deep down aku simpati tapi aku prefer berdiam diri dan doa semoga semuanya menjadi lebih baik.

2 comments:

Voldemort said...

Kadang-kadang tu kita takut tersalah cakap dan memburukkan lagi keadaan, ye tak?

Pizli Mat Wazip said...

Tepat sekali.