Pendek Panjangkan Ejaan

Jangan terkejut kalau masa birthday korang nanti ada orang tulis HB dekat facebook or SMS. Itu singkatan Happy Birthday. Kalau nak wish, cakap betul-betullah, Happy Birthday, ini HB, HB wish apa?? Kalau tak ikhlas tak payah buat.

Lagi satu panjangkan ejaan. Aku perasaan dulu kita jadi kitew, dan beberapa lagi. Sekarang cantik jadi chantique. Ingat comel ke???

Sorry, aku memang dah tua, tak boleh terima dunia dah jadi macam ini.

3 comments:

kucingorengemok said...

ada orang tulis HB pada sorang kawan tanpa bukak wall kawan tu, dan tanpa sedar kawan tu dah meninggal dunia seminggu. kisah benar yang agak menyakitkan hati...

Pizli Mat Wazip said...

Saya faham sakit hati pasal apa tu.

Lord Voldemort said...

HB - hati batu (first thing that came to mind)