Botol Cencalok Perlukan Inovasi

Gambar ambil dari sini: http://www.noormalashahar.com.my
Sebagai Melayu kampung kadang-kadang tekak aku nak makan cencalok atau tempoyak masa makan nasi. Tapi masalah bila nak makan cencalok ini ialah cencalok tu sendiri susah nak keluar dari botol tu sebab dia macam stuck dan end up aku kena korek dengan sudu. Lubangnya kecil.

Aku tak tau apa scientific explanationnya tapi tak boleh ke letak dalam botol kaca bulat besar tu? Bukan ke lagi mudah kalau kita boleh ambik je sesudu dan tutup balik daripada nak menonggengkan botol.

Sorry ye, tapi please explain kalau botol ini sahaja yang paling sesuai untuk cencalok.

1 comment:

Anonymous said...

yup betul.... cube letak mcm botol isi taucu tu...senang keje..