Baju Kenegerian

Ambik dari Kukubesi Store
Aku lahir di Perak dan semangat kenegerian aku boleh dikatakan adalah jugak sedikit kut. Tapi aku dah tinggalkan Perak since aku form 1 so cuma darah Perak je yang merelatekan aku kepada negeri Perak sebab to be honest aku lebih tahu selok belok negeri Selangor dan Kuala Lumpur lebih lagi daripada jalan-jalan dan kawasan di negeri Perak itu sendiri. Not to mention aku dah tinggal di sini lebih lama dari aku tinggal di Perak.

Aku macam teringin jugak nak beli jersi Perak atau baju kenegerian yang lain tapi jiwa aku takde kearah tu sangat. Macam baju atas tu memang cun la designnya tapi aku tak rasa aku akan bangga memakainya. Untuk jersi bola pulak, jersi negeri Perak adalah yang paling buruk, dengan logo sebesar alam. Tak rela teman yeop!

Ambik dari www.bolastore.com
Sekarang yang tinggal untuk aku mungkin baju kenegaraan macam kat bawah ni. Design pun cantik, cuma susah pulak nak beli sebab macam exclusive sangat. Takde jual online etc dan limited quantity.

Dari Kukubesi

Jadinya aku takdelah baju kenegerian or ke kenegaraan. Tapi takdelah bawak masalah besar sangat pun.

No comments: