Naikkan Harga Gula Untuk Kesejahteraan Rakyat Dan Mengelak Diabetes?

Mungkin korang perasan lately aku banyak komplen pasal negara ni. Secara jujurnya aku betul-betul affected dengan kenaikan harga minyak dan kenaikan harga barang-barang lain yang menyusul dengan kenaikan minyak itu tadi.

Dan ini semua tak membantu dengan statement-statement bangang daripada menteri.

Nak naik harga untuk ekonomi aku faham sebab kerajaan dah membazir macam celaka dan sekarang kita kena tanggung. Nak naikkan harga gula untuk kesejahteraan rakyat dan untuk mengelak diabetes? Tak payahlah macam nak konon-kononnya concern taknak rakyat kena diabetes naik harga gula supaya orang tak makan gula banyak.

Diaorang tak tau ke bila petrol naik, gula naik semua benda lain akan naik harga. Memang banganglah kalau tak tau. Nak sejahtera macamana? Harga ayam naik jangan makan ayam, gula naik jangan makan gula. Senang kau bercakap.

SENANGNYA KAU BERCAKAP???

Siapa boleh offer aku gaji 7K sekarang please ambik aku kerja sekarang. Aku fast learner dan sangat komited dalam bekerja.

1 comment:

sero said...

aku cume nak diorg ni diam aje.. jgn bersuare..