Pendapatan Dari Blog


Aku tau kalau aku promote blog ni dan rajin tinggalkan link di blog orang lain mungkin pendapatan dari blog ini akan meningkat, tapi aku macam ada masalah nak promote sebab aku lebih suka orang datang sebab nak baca apa yang aku tulis daripada datang, tinggalkan komen tak ikhlas dan tolong click iklan. Tak seronok macam tu. Aku suka orang datang (dan kadang-kadang aku boleh detect) baca, dan sebagai balasan aku akan baca jugak blog diaorang dan lagi best end up jadi kawan.

Pendapatan blog aku maybelah dalam 40 sen - 50 sen sehari. Tak cukup. Kalau RM4.00 sehari best jugaklah kut dapat dalam RM100 sebulan pun ok. Tapi tengok keadaan 100 tahun lagi pun tak lepas kut haha.

3 comments:

nur marina said...

pizli....ok dah tu...i duk rm0.25 sejak 4 tahun dulu...he he he..i x byk reader pun..tapi tak kisah, janji kita happy dgn readers kita kan...:)



Pizli Mat Wazip said...

Ye betul. Hehe.

Nor Azlina Yusof said...

Hahahah..janji rajin menulis..dpt 100 plus ..syukur dah..lepas byr premium insurans..heheheh