Perihal Interview

Ok bukanlah macam interview sangat pun tapi lebih kepada bersembang. Mungkin ini style interview zaman sekarang. Aku tak tau sebab last aku pergi interview adalah 7 tahun lepas. Siap ada minum kopi lagi. Atau mungkin ini cara interview dengan orang yang dah ada 10 tahun working experience. Agaknyalah kut.

So everything went very well, boss-boss yang aku nak kerja tu macam ok je semua. Cuma for the part bila aku mintak gaji yang hebat, HR Manager pulak "marah". Expectedlah sebab gaji sekarang biasa-biasa tetiba nak naik banyak kan? Oh dan lagi satu benda tak best ialah ada seorang lagi candidate yang macam semua orang company tu yang lalu lalang macam kenal dia. Hahaha.

Apa-apa pun orang-orang yang interview aku end conversation dengan cakap "We'll let you know".

Kalau ada rezeki lebih adalah, kalau takde, aku happy gila je dengan company sekarang. Semuanya perfect je di sini macam aku cakap hari tu. Aku doa Allah bagi yang terbaik untuk aku walaupun yang terbaik tu bermaksud aku tak dapat gaji yang hebat sampai bila-bila.

1 comment:

Malina Mat Wazip said...

Org pun pergi intrvw smua bersembang je..gud luck la..ade rezeki tak ke mana..