Saya, Bank Dan Astro

Siapa yang follow blog ini dari dulu mesti pernah tau yang aku pernahlah struggle untuk membayar hutang bank dan segala bil. Aku ingat lagi bertapa kejamnya diaorang dulu. Maybank dan yang paling kejam sekali ialah Bank Islam. Memang menyesal ada connection dengan diaorang.

Kalau Astro pulak lambat sikit diaorang terus potong. Nak sambung balik kena extra charge 10 ringgit.

Sekarang ni takdelah aku bebas hutang. Ada je loan aku dan aku ingat je segala hutang aku. Tapi untuk bank loan aku pastikan aku bayar on time dan kalau bil aku biasa bayar lebih. Katakan bil RM103 aki bayar RM110. Saje je lah sebab nak record cantik.

Aku ingatkan bila record cantik ni diaorang semua ni tak kacau aku lagi. Sama teruk sebenarnya!! Bank akan call untuk offer additional loan. Memang nak menjahanamkan betul. Yang Astro pulak offer macam-macam. PVR lah, second decoderlah. Saja nak bawak kita ke lembah kemusnahan dan pembaziran.

Mungkin lebih baik kalau tak ambik langsung service diaorang ni.

1 comment:

scabbers said...

True.. Haha.. Aku paling nyampah credit card. Tapi bila takde.. Susah la plak.. Ekekekele