Gen X Dan Permainan Konsol

Sorry masih pasal game. Musim kan? Hehe.

Jumaat lepas aku dan kawan-kawan bersembang pasal teknologilah dan masuklah bab game console ni. Aku bila bab yang aku suka memang suka sangat bercerita sebab susah nak cari orang yang share the same interest or willing to dengar apa yang aku nak cerita. Itu pasal aku tulis dekat sini.

Anyway, kawan aku cakap dia fikir bila dah munculnya tablet dan touch screen based punya gadget orang dah tak prefer main game dekat console lagi. Pada aku main dekat phone tak puas, maybe sebab aku Gen-X. Untuk budak-budak Gen-Y mungkin diaorang prefer main dekat tablet tu semua. Maksudnya di sini game console macam Playstation 4 ni mungkin untuk orang-orang tua je lah yang ramai. Hahaha.

Tapi aku yakin masih ada lah jugak kut Gen Y yang suka console ni, macam anak aku tu. Sekarang tengok iklan ni, banyak game yang sesuai untuk orang dewasa je.

No comments: