Intelligence Is More Important Than Beauty

Anak perempuan aku yang sorang ni sangat vain. Suka nak comel-comelkan diri nak jadi princess katanya. Aku tak kisah sangat sebab dah nama dia pun perempuan. Tapi benda yang aku selalu ingatkan dia benda yang pertama yang paling penting dalam dunia ini ialah kena bijak pandai.  Cantik jatuh nombor dua or nombor lima kalau ada benda lain.

Bijak pandai dia pada dia mungkin belajar dekat sekolah, tapi pada aku bijak pandai ni meluas. Pelajaran, pasal kehidupan, common sense, civilisation dan lain-lain lagilah. Heavy stuff kan aku nasihat anak aku yang baru umur 4 tahun? Hahaha.

Senang cerita, kalau cantik tapi bongok tak guna jugak.

No comments: