KFC Dan Kami

Suatu masa dulu kami di kampung sangat menghargai KFC. Ye lah sebab takde jual lepas tu iklan dekat TV yang sangat menarik buat kitaorang terliur. Jadi bila abang kakak balik bawak KFC tu memang appreciate sesangat. And not to mention KFC pada masa itu dipandang sebagai makanan yang mahal.

Bila dah tinggal di pekan ni semua ini jadi lain. KFC dah mudah didapati. Di kampung pun dah ada pekan yang bukak KFC. Dan boleh dikatakan nak makan KFC ni mampulah. Lunch set dia ada yang murah-murah dan cukup untuk mengenyangkan perut.

KFC perlu ada sebab bila makan panas-panas memang syok gila. Ada jugak kedai atau gerai yang cuba nak compete dengan KFC, tapi pada aku kalau bab ayam goreng ni memang KFC lah yang menang dan takde siapa boleh lawan.

1 comment:

Aziela said...

Kadang2, makan set KFC lebih murah dari makan nasi lauk ikan.