Politik Mengutuk

Ada sebab aku tak suka sangat politik ni tapi aku rasa benda ni memang normal when it comes to politic. Benda itu ialah instead of promoting benda baik pasal parti kau, kau kutuk benda yang tak baik pasal parti lain.

Tapi kat Malaysia ni lebih-lebih lagi sebab memang kutuk tahap benci betullah. Dan yang paling teruk sampai fitnah memfitnah. Benda-benda ni dosa so memalukanlah bila orang tu Melayu dan beragama Islam. Ramai tau. Sehari beribu aku jumpa dekat mana-mana FB page walaupun FB page tu bukan page politic pun.

Ada juga ceramah politik yang kerja dia mengutuk je sepanjang dua jam ceramah tu.

Pada aku lagi best kalau kau promote apa yang bagus dengan parti kau. Macam ADUN PAS Bangi ni dia post gambar-gambar dia buat kerja, takde satu pun dia kutuk BN or UMNO. Dan ADUN Slim dekat kampung aku pun sama dia tunjuk benda-benda kerja yang dia buat. Pengundi-pengundi pun happy.

Kalau benda tu bagus apa salahnya. Buat apa penuh kebencian? Dah lah budak-budak muda pulak tu yang penuh kemarahan ni.

No comments: