Pray For MH370


Dulu aku tak terfikir pun aku akan ada peluang naik kapal terbang. Tapi zaman sekarang aku rasa sesiapa pun boleh naik kapal terbang. Dan sesiapa bermaksud pada setiap masa mesti ada orang yang kita kenal tengah naik kapal terbang. Adik beradik, jiran, officemate. Macam sekarang musim orang pergi umrah, tetiap minggu ada je orang yang aku kenal naik.

So bila bencana macam ini terjadi aku sangat sedih sebab it could be me or someone that I know yang boleh terlibat dalam bencana macam ni. Memang sedih dan risau gila. All the time tengok news.

Apa-apa pun kita doalah kita jumpa balik kapal terbang ni. Aku kagum ramai orang tolong. Tapi aku tak kagum ramai orang yang buat statement bodoh. Takpelah, abaikan. Kita doa je lah biar benda ni selesai cepat. Amin.

No comments: