Bersosial Di Tempat Kerja


Aku dan kawan aku ni dah lama kerja ni. Dah nak dekat 9 tahun dah. Macam Alex ni daripada company bukak dia dah start kerja. Dia jenis join semua benda, jenis bersosial jadi boleh dikatakan satu company kenal dia. Macam aku bila ada acara besar je baru aku keluar, kalau tak terperap jelah dalam office. So walaupun aku dah nak 9 tahun kerja sini masih ada lagi orang tanya "Staff baru ke?" Hahaha.

Sebab University banyak bangunan kan? So kalau jenis kerja dalam office memang susahlah nak bersosial. Aku rasa bila ada staff baru masuk patut HR email semua staff siap bagi gambar baru senang semua orang kenal hehe.

No comments: