Censorship

Aku tau negara kita ni sangat kuat dalam censor² filem. Tapi kenapa tak censor lagu. Lagu-lagu yang double meaning. Kenapa biar je radio main? Lagu yang direct macam It Wasnt Me Shaggy tu pun selamba je biar.

Ingat elok sangat untuk budak-budak? Ini yang aku nak mencarut perkataan yang dicensor di movies ni. Ke orang-orang yang jaga censorship dalam Malaysia ni tak tau double meaning dalam English?

Kalau lawak lucah double meaning Melayu sakan ketawa. Bila lagu English double meaning terus jadi blur. Janji takde direct lucah. Beat catchy terus lepas.

1 comment:

Omar Al-Attas said...

aku setuju.
banyak je lagu english yang lepas. pelik gak bila fikir balik. aku yang bengap english ni pun bleh tangkap maksud2 lirik tu.