Melayu Malas?

Aku sangat offended bila Tun Mahathir cakap Melayu malas. Sebab dalam friends circle aku, aku rasa semua rajin-rajin. Adik aku berniaga disamping bekera tetap. Bukan adik aku je ramai lagi.

Aku tengok orang dekat kampung buat dua tiga kerja nak cari duit. Miskin maybe tapi bukan sebab malas tapi itu je kerja-kerja yang ada dan pendapatan tak dapat nak buat dia jadi kaya.

Aku tak taulah Melayu dekat mana yang dia nampak malas. Maybe bukan Melayu Melayu yang ada dekat dengan aku.

1 comment:

Jujubabes said...

aku ni rajin je keje kat ofis, makan gaji ..rajin gak buat keje rumah ..tang mane yang aku malas ntah, aku ni melayu tau ..