Pemintak Sedekah Di Traffic Light

Sorry tapi aku rasa tak perlulah kut nak sedekah dekat orang yang tunggu mintak duit masa traffic light merah dekat area Semenyih ni. Kalau dia boleh berdiri 5-6 jam tengah panas aku yakin lah dia boleh kerja normal.

Atau mana-mana traffic lightlah. Easy money. Tampal mata sikit buat muka macam nak mati orang hulur 5 ringgit. Perghh senangnya hidup kau. Sorrylah criminal minds aku rasa semua tu penipu.

Tapi terpulanglah.

2 comments:

Mohd Fadli Ali Anui said...

Di indonesia ade situasi mcm ni jugak tpi lebih baik dari ni la. Di indonesia dorang jual barang mase traffic lite merah, berpuluh2 orng akan keluar bile traffic lite merah... Better dari minta sedekah bute2.. easy money

Pizli Mat Wazip said...

Betul betul.