"Bang, Nasi Lemak Kerang Satu Bang"

Pernah tak korang berbaris atau tunggu turn untuk dilayan oleh peniaga nasi lemak sebab peniaga tu tengah busy dengan orang lain tetiba ada seorang malaun tetiba dari jauh terus order. Dan peniaga nasi lemak tu terus layan dia?

Aku tak salahkan peniaga nasi lemak tu sangat sebab dia tengah busy. Tapi malaun tu sepatutnya fahamlah bila orang sampai dulu dan nampak orang tu tengah tunggu biarlah orang yang sampai dulu tu dilayan dan settle hal benda dia.

Ramailah yang buat taktik macam ni. Bukan nasi lemak je, banyak gerai lagi.

1 comment:

sero said...

mahaiii(bukan mahal).. aku paling benci customer2 regular gerai camni, konon selalu beli bole selambe badak potong line,