Depression

Sorrylah aku takde cerita menarik nak cerita. Sekarang memang musim miserable aku. Kerja melayan lecturers yang bodoh sombong. Yang bodoh sampai aku penat nak mengajar banyak kali. Yang memang pemalas nak harapkan aku tolong je pun ada. Yang pemalas eh semua adalah. Aku suka kerja aku tapi aku tak suka dengan orang-orang yang aku kena deal dalam process buat kerja tu. Bukan semualah, ada je yang bagus. Cuma bila kena dengan orang yang hampeh ni memang aku tertekan sangat-sangat. 

Alangkah bestnya kalau aku hanya perlu buat kerja aku dan ada orang lain yang perlu berkomunikasi dengan diaorang ni. Ini aku kena buat kerja, aku kena explain, aku kena berlari sana sini mengajar, tunjuk. Dua tiga kali sebab bengap sangat. Arghhhh.

Lepas tu macam biasalah, living cost yang makin meningkat ni lagilah buat aku pening kepala.

Hari ni aku MC, tapi doktor taknak bagi ubat untuk bagi aku relax dan bertenang. Dia cakap itu ubat terkawal. So dia bagi ubat migraine suruh tidur je. Bagi MC pun sehari je. 

Oklah aku nak tidur.

3 comments:

farra fajima said...

Erm i ada banyak ubat anti-depression. Doktor bagi tapi i yg taknak bergantung dgn ubat tu.
Lagipun dah okey dah pun.

U nak?
Rasa terkawal la skit perasaan murung tu once dah makan ubat tu.
I boleh pos ubat tu kat u.
Serius, i tak main-main.
Cause i know the hurt when we hv depression.

Pizli Mat Wazip said...

Thanks for the offer. Tunggu sebulan dua ni macamana. Nanti saya contact.kalau apa2.

farra fajima said...

Ok.
This is my contact number
019-4234387-Fara
You can call/message me anytime.

:)