Kenapa Ramai Manusia Hilang Pertimbangan Semasa Memandu

Kau imagine, ada orang tepuk-tepuk kepala kau tapi at the same time tangan kau terikat, mulut kau terikat. Orang tu boleh tepuk kepala kau sesuka hati dia dan sampai bila-bila kau tak boleh cakap, kau tak boleh nak melawan.

Macam itulah exactly perasaan aku bila everytime minyak naik. Aku kena pasrah.

Kau pernah tengok sebaik-baik umat tetiba mengamuk masa memandu? Hilang pertimbangan dalam jam? Sebab deep down diaorang geram membazir petrol. Nak naik public transportation takde yang efficient.

So itulah yang sebenarnya terjadi. Diaorang takde channel nak meluahkan perasaan, dan dalam kereta je yang diaorang boleh lepas geram tanpa dijudge oleh kawan-kawan rapat. Hahaha?

Aku? Aku ada Call of Duty untuk tembak orang.

No comments: