Kes Sentuh Anjing



Kes I want to touch a dog ni aku rasa jadi worst bila ustaz-ustaz buat karangan panjang nak bagitau pendapat diaorang. Orang kadang-kadang malas baca dan kadang-kadang orang salah tafsir. Patut make it simple and buat point form sahaja. Contoh jelah ye, mungkin banyak salah ni, aku pun dah confuse banyak sangat hujah:

1) Anjing itu najis.
2) Sengaja memegang najis itu haram. (Bab haram ni aku tak pasti)
3) Andaikata terpegang boleh sertu, no problem.
4) Anjing boleh dibela untuk menjaga tanaman atau sebagainya.
5) Anjing bukan binatang yang patut dihina tapi patut dihormati juga.

Kan senang? Orang pun senang nak hadam. Hahaha.

So kalau ada event macam ni lagi kau nak sentuh ke tidak Pizli. Tak, aku taknak, lain lah kalau ada event sentuh peluk ni.


Eh silap gambar pulak, lainlah kalau ada event nak sentuh atau peluk binatang bawah ni


Barulah best.

(Tapi kalau bab hadis-hadis memang perlulah tulis panjang-panjang, aku sendiri suka tengok anjing tapi since aku tau dia najis aku takdelah cuba dekat sebab dah satu kerja nak sertu semua. Apa pun kes ini buat orang-orang belajar, yang salah tu betulkanlah, janganlah sampai bagi hukuman mati mandatori)

4 comments:

Aziela said...

Masa akak duduk dengan atuk kecik2 dulu, kami memang ada bela anjing besar. Tapi, tak lepaskan. Anjing duk dalam kandang besar jer.... Bagi makan kat dia hari2. Sebabnya ialah rumah atuk dalam hutan, jauh dari jiran. Ada kebun getah dan pokok2 tanaman lain. Kadang2 ada ular, ada harimau bintang, ada babi, anjing tu menyalak bagi warning. Tapi tak la sampai berpeluk sakan macam ni. Ko tak gi sekolah ke?

Nini Yusoff said...

Ibaratnye ko nampak taik.."i want to touch taik"

Lord Voldemort said...

In retaliation, aku nak buat kempen "I Want to Touch a Pussy(cat)" dan "I Want to Touch a Cock"

Adik tudung kuning tu. Haishhh. Kalau nak sangat dog, meh la aku kasi. Doggie.

Omar Al-Attas said...

hahahahaha.. komen hafez paling takleh blah!