Bila A Sudah Tidak Lagi Mencukupi

Berakhir sudah musim exam dan tibalah musim dapat markah exam. Dapat A bukan lagi benda yang hebat. Semua orang dapat A. Dapat 90 markah mungkin sedikit happy tapi itupun bukan juga benda yang hebat. Sebab? Sebab yang dapat markah 100% pun ramai untuk satu-satu subjek.

So macamana? Anak kita kena aktif benda lain pulak untuk stand out. Yang kau melampau sangat anak kau baru darjah satu ni apahal Pizli?

Well aku nak anak aku dapat sponsorship belajar dekat UK ke US ke dah besar nanti. Aku tengok adik ipar aku, adik aku sendiri dapat sponsor senang hidup. Sorry aku bukan orang kaya macam kau, so aku perlukan. Anak-anak aku lagilah perlukan.

No comments: