Melayu Islam Yang Extreme

Aku pernah tengok dekat FB ada orang tegur mak budak ni suruh anak dia yang berumur 4 tahun untuk pakai tudung. Fine. Budak kecik pun kena tegur.



Sekarang ni aku nampak orang tegur suruh baby tutup aurat. Baby!! Honestly, Islam ni agama yang indah dan simple. Tapi ada sesetengah Melayu dekat Malaysia ni dah buat agama Islam ni macam something yang extreme pulak. Agak-agaklah. Memanglah benda baik, nak mengajar semua tapi baby pun kau nak tegur, kau ni mental ke apa?

Kalau aku cakap lebih-lebih nanti cakap aku sesat. Semoga dosa-dosa aku diampunkan.

1 comment:

Cik Puan Rann said...

Komen tak boleh blah....huhuhu
Macam-macam org sekarang nie...