Tak Sependapat


Masalah orang dekat Malaysia ni yang aku perasan especially dekat social media lah ialah bila diaorang tak bersependapat diaorang tend to bergaduh. Aku rasa susah negara nak maju kalau orang tak boleh tak sama pendapat dan berkawan baik. Kenapa semua benda nak gaduh? Kenapa semua benda nak perli-perli, kata-kata kesat?

Aku bila jumpa orang yang tak sependapat dengan aku dan terus nak serang aku aku unfriend je. Peduli apa aku. Hahaha.

Kita boleh je berkawan baik walaupun pendapat kita berbeza. Bukan masalah pun.

No comments: