Adobe Spark For Beginner How To Create Photo Slideshow

Korang suka ambik gambar tapi tak reti nak buat photo slideshow? Nakkan cara mudah dan percuma? Anda boleh guna Adobe Spark. Boleh tengok tutorial di bawah:



YouTube dari Vlog anak saya. Please Like, Share and Subscribe to his channel. Thank you.

DJI Osmo Mobile

Kalau korang suka ambik video boleh try guna DJI Osmo Mobile. Dia adalah sebuah gimbal yang akan stabilize kau punya video dan dia ada banyak features jugak yang menarik macam boleh buat timelapse, motion timelapse dan beberapa lagi features yang menarik. Di bawah ni contoh video yang aku ambik guna DJI Osmo Mobile guna phone aku.


YouTube dari Vlog anak saya. Please Like, Share and Subscribe to his channel. Thank you.

Dapur Lemang

Ha, korang pernah tengok dapur lemang? Korang nak masak lemang dengan mudah tapi lemang masih best dan sangat sedap? Ha tengok video ni. Boleh tunjuk design dekat bengkel besi berdekatan sebab kalau nak aku belikan jauh. Kena beli dekat Perak dan tempah lama. Harga pun dah mahal rasanya sekarang, dalam RM500 kut kalau tak silap.


YouTube dari Vlog anak saya. Please Like, Share and Subscribe to his channel. Thank you.

KL Bird Park

Hari tu kami satu family pergi ke KL Bird Park. Tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk semua peringkat umur. Burung pun banyak. Bird show pun ada. Luas, dan yang penting cantik. Puas hati.


YouTube dari Vlog anak saya, Umar Zakwan Vlogs. Please Like, Share and Subscribe to his channel. Thank you.

Tasik Ujana Nilai Impian

Tasik Ujana terletak di Nilai Impian dan jadi tumpuan ramai semasa hujung minggu untuk beriada. Tasik ni luas dan sangat best. Orang bersenam secara berkumpulan pun ramai.


YouTube dari Vlog anak saya. Please Like, Share and Subscribe to his channel. Thank you.

My Tesco Malaysia Set

Sekarang Tesco ada buat promotion untuk beli sort of Lego Set untuk Tesco.

Untuk Tesco Store tu harga dia RM39
Untuk Lori dia: 12 stickers + RM9 (atau boleh beli je RM19 ringgit)
Untuk Interior Set: 12 Stickers + RM5

Boleh tengok video di bawah untuk maklumat lanjut:



Sila Like and Share the video and subscribe to the channel. Thank you.

Makan-Makan Penang

Ini video aku pergi makan-makan dekat Penang last week. Area George Town. Semua sedap, especially Roti Canai Jalan Transfer.

Sebulan Berlalu. Umar Zakwan Vlogs.


After a month: 13 Videos, 26K Views, 1.6K Likes, 132 Shares. Aku tolong anak aku ni lebih kepada nak bagi dia confident and berani je. Aku tak tau vlogs dia ni akan pergi ke mana. Kepada korang, please lah Like and Share page dia ni and Subscribe Youtube dia. Hihi.

Terima Kasih. Apa yang anak-anak aku buat yang tak melanggar undang-undang, aku support InsyaAllah.

https://www.facebook.com/umarzakwanvlogs/ (Facebook)


Please Like, Subscribe and Share. 

Rubik's Cube Challenge By Umar Zakwan


Facebook Page (please click))

Please Subscribe, Like, Follow & Share. Thank you.

Anak Ku Si Vlogger


Anak aku si Umar Zakwan nak jadi Vlogger, so ini dia punya FB Page:

https://www.facebook.com/umarzakwan.pizli/

https://www.youtube.com/channel/UCw8qXW_X38pTyMw-JKiuGNg

Please like, promote and subscribe.

Terima Kasih

Punca Masalah

Kadang-kadang kita fikir kita ada masalah A, B & C. Tapi sebenarnya punca tiga masalah tu adalah dari masalah X. Kadang-kadang deep down kita tau, tapi kita cuba ignore. Be open and kena pandai probe. Katakan aku fikir aku tak pandai communicate (A), aku tak pandai English (B) dan aku tak pandai bergaul (C). Tapi sebenarnya aku lack of self confidence je (X) yang mana kalau aku boleh solvekan masalah tu aku akan solvekan tiga masalah tu tadi. Ye ada orang-orang aku ajar semua ni, dan banyak je ilmu aku boleh dapat as long as aku willing to grow. Cakap pasal confident, satu benda yang aku gila yakin ialah I can give more than expected. Ok byeeee..

Sembang Dengan Boss

Masa sembang dengan boss aku tadi dia cakap something macam careful what you wish for, you might just get it. Dapat tu takpe, tapi imagine dapat tapi aku tak ready. Macam aku menang contest hadiah Z900 tapi aku tak boleh nak maintain pun. Dia tambah lagi nak jadi kaya dan miskin ni biasanya sekelip mata je, so aku harap betullah aku boleh jadi kaya sekelip mata supaya aku boleh beli Z900 tu nanti sebab kalau kaya for sure aku boleh maintain kereta tu hahahaha. Plus point kerja sini boss boss kitaorang walaupun strict tapi sebenarnya diaorang macam jadi coach lah untuk kitaorang. Or mentor to be exact

Tips Jumaat

Since 2014 dalam quest aku ingin menjadi lebih positive aku mengamalkan prinsip taknak tolak rezeki in any form. Ada orang nak belanja makan, ambik. Ada orang nak bagi jersi terpakai, ambik. Menang movie tickets, ambik and so on. 

Soalannya sekarang macamana nak offer rezeki pada orang pulak? Salah satunya, zaman sekarang banyak FB page buat contest. And senang je nak masuk, tapi tak semuanya hadiah tu kau nak pun. Just nak dapat satisfaction of winning something macam itulah. So kalau kau menang dan taknak hadiah tu kau boleh bagi kawan-kawan and hopefully kawan kau pun jenis tak tolak rezekilah. 

Kelab Sukan

Dalam bulan puasa hari tu aku dilantik jadi Presiden Kelab Sukan department aku. Kelakar lah jugak sebab aku mana ada pernah ada sports club selama aku bekerja ni. So 30hb hari tu kitaorang organise year end party. First time lah aku lead an event. Dalam sebulan jugaklah plan. Beli hadiah semua, tempah catering dan on the day decorate. Alhamdulillah semua committee bagus dan tak berkira. Jadi kerja jadi senang. The event was successful  tapi macam biasalah ada yang boleh improve. Adalah benda-benda yang aku nampak boleh diperbaiki kalau buat lagi. Dan benda yang paling best ialah kita tak tau yang kita capable of doing something kalau kita tak try buat. Sorrylah big deal untuk aku.

Ini gambar-gambar.