MAXGear Mini Foldable Photography Studio Tent

Restoran Insaf Jalan TAR

Get Rich Or Die Trying

Tujuan kitaorang masa buat YouTube Channel ni dulu adalah untuk Umar practice cakap English and nak build dia punya self confidence. Lepas tu kitaorang realise benda ni fun sebab topik kitaorang pilih sendiri dan YouTube kalau buat betul-betul boleh making money. Bila kitaorang record video masalahnya ialah kitaorang kena tulis dekat kertas nak suruh orang view video yang kitaorang buat tu. So sekarang ni kena create awareness dululah. Bagi card so that orang tau nak pergi mana and nak view. Benda ni akan makan tahun, so kena banyak usaha dan hopefully nanti bolehlah buat duit sesikit. And sambil-sambil itu boleh have fun. Hopefully business card ni nanti betul-betul jadi business card yang mana kitaorang boleh tulis for business purposes please contact 0192222222. Tak salah kut mencuba, daripada takde buat apa langsung dan harap rezeki datang dari langit.

Amin.. Murahkan lah rezeki kami.




Silalah subscribe ye: https://www.youtube.com/c/UmarZakwanVlogs

Terima Kasih.

Restoran Ikan Bakar Selera Bayu

Masa dekat Pengkalan Balak semalam, kitaorang makan dekat Restoran Ikan Bakar Selera Bayu. Sedap jugaklah dan harga pun takdelah mahal sangat. Berpatutan. Kalau nak jalan jauh lagi aku tak sanggup kut, so dalam 1KM++  je dari Fuga Village.

Ayam Bakar Pasu Terlangkop, Port Dickson

One of the best place for lunch in Port Dickson. Not bad lah.

Fuga Village, Pengkalan Balak, Melaka

Best tempat ni. Macam lain sikitlah. Dan best.

2 days and 1 night at Avillion Resort, Port Dickson

Cuti sekolah so kitaorang pergi bercuti. Best jugaklah sebenarnya.

Ini video di Avillion.

Nasi Kandar Lawood Nilai, Negeri Sembilan


Lama tak pekena.

The Lego Ninjago Movie Minifigures Set By Lepin


Kadang-kadang kita nak beli mainan untuk anak kita tapi harga mahal. So nasiblah ada manusia-manusia di China yang pandai buat mainan best tapi quite murah. RM30 je boleh dapat set macam dalam video. Terima kasih China!

How to Create Fire With a Magnifying Glas

Masih ingat macamana nak buat api guna kanta pembesar masa kecik dulu?

Nasi Dagang Pok Gie & Gerai Keropok Lekor Wook Hussin

Aku pergi Tanjung Lumpur hari tu dan waktu pagi banyak kedai tutup. Aku singgah makan nasi dagang. Sedap. And aku beli keropok jugak.

Cara Membuat Keropok Lekor



Video cara pembuatan keropok lekor.

Keropok Lekor Ghani Black, Pasar Peramu, Tanjung Lumpur, Kuantan.

Love Fiction Korean Movie

Antara benda yang aku share same interest dengan Liza ialah kitaorang suka jenis movie and lagu yang sama. So seronoklah bila bab-bab macam ni. Sekarang Astro ada Korean Movie Channel and kitaorang came across this movie yang betul-betul buat kita teringat kita masa bercinta and the journey dia lah. Memang korang boleh relate. Cubalah tengok.



At least aku boleh relate. Sesangat. Hahaha.

Ahmed Was A Beautiful Person Like You or I But Are We?

Aku takut dekat Padang Mahsyar nanti Allah tanya apa je yang aku buat untuk bantu prevent benda-benda macam dalam video ni? And benda macam ni buat kau sedar yang kau sangat lucky tinggal di Malaysia ni tapi macam lirik dalam lagu ni Ahmed could of been you, and Ahmed could of been me.



Depression



Random: Hari tu masa VMA ada satu lagu from Logic pasal suicide and depression. Lepas tu wife Chester ada share video dia 3 hari sebelum dia commit nampak happy dan macam takde masalah. Aku rasa bila bab depression orang biasa macam kita takde masa nak layan and pay attention pun kalau orang mengadu. Macam alah kau ni relaxlah, apa benda nak depress. Atau cakap, dia saje mengada je cakap depress padahal sedih gaji tak naik je tu. Dekat Malaysia ni biasa kau kena jumpa pakar yang mana orang tak mampu. Semoga dijauhkan.

All this other shit I'm talkin' 'bout they think they know it
I've been praying for somebody to save me, no one's heroic
And my life don't even matter
I know it I know it I know I'm hurting deep down but can't show it
I never had a place to call my own
I never had a home
Ain't nobody callin' my phone
Where you been? Where you at? What's on your mind?
They say every life precious but nobody care about mine.

Video Lama Felda Gunung Besout 1

Ini adalah video lama arwah bapak aku dan mak aku tahun 2004. Memori.

Cara Combine Gambar Dengan Text Guna Powerpoint

Umar Zakwan Vlogs YouTube Contest

Meh join contest

Perihal Anak


Aku ada tiga orang anak dan masing-masing ada karekter masing-masing dan kebolehan masing-masing. Prinsip aku, aku akan support anak-anak aku all out. Asalkan tak menyimpang ke benda-benda yang merepek dan salah dari sisi agama dan undang-undang.

Aku harap diaorang berjaya dalam hidup dan masih mengekalkan value-value yang patut ada sebagai seorang muslim. Amin.

Please Subscribe. Thank You.


Salam semua. Terima kasih kepada yang dah subscribe ke Umar Zakwan Vlogs. Kepada yang belum sila lah subscribe hehe. Kami akan buat video yang informative, InsyaAllah.

https://www.youtube.com/channel/UCw8qXW_X38pTyMw-JKiuGNg

Adobe Spark Post Tutorial (Instagram Post)

Kalau korang nak cantikkan, customise kan korang punya Instagram post boleh try guna Adobe Spark. Tutorial dekat bawah ni ye.


YouTube dari Vlog anak saya. Please Like, Share and Subscribe to his channel. Thank you.

Wong Solo Food Truck

Aku sangatlah suka makan Wong Solo. Dan hati aku semakin berbunga-bunga bila nampak ada food truck Wong Solo area rumah aku. Senanglah tak payah pergi Bangi. Rupa-rupanya diaorang nak bukak dekat rumah aku tu, cuma sekarang diaorang berniaga atas food truck dulu. Yeehaaa.


YouTube dari Vlog anak saya. Please Like, Share and Subscribe to his channel. Thank you.

Adobe Spark For Beginner How To Create Photo Slideshow

Korang suka ambik gambar tapi tak reti nak buat photo slideshow? Nakkan cara mudah dan percuma? Anda boleh guna Adobe Spark. Boleh tengok tutorial di bawah:



YouTube dari Vlog anak saya. Please Like, Share and Subscribe to his channel. Thank you.

DJI Osmo Mobile

Kalau korang suka ambik video boleh try guna DJI Osmo Mobile. Dia adalah sebuah gimbal yang akan stabilize kau punya video dan dia ada banyak features jugak yang menarik macam boleh buat timelapse, motion timelapse dan beberapa lagi features yang menarik. Di bawah ni contoh video yang aku ambik guna DJI Osmo Mobile guna phone aku.


YouTube dari Vlog anak saya. Please Like, Share and Subscribe to his channel. Thank you.

Dapur Lemang

Ha, korang pernah tengok dapur lemang? Korang nak masak lemang dengan mudah tapi lemang masih best dan sangat sedap? Ha tengok video ni. Boleh tunjuk design dekat bengkel besi berdekatan sebab kalau nak aku belikan jauh. Kena beli dekat Perak dan tempah lama. Harga pun dah mahal rasanya sekarang, dalam RM500 kut kalau tak silap.


YouTube dari Vlog anak saya. Please Like, Share and Subscribe to his channel. Thank you.

KL Bird Park

Hari tu kami satu family pergi ke KL Bird Park. Tempat yang sangat menarik dan sesuai untuk semua peringkat umur. Burung pun banyak. Bird show pun ada. Luas, dan yang penting cantik. Puas hati.


YouTube dari Vlog anak saya, Umar Zakwan Vlogs. Please Like, Share and Subscribe to his channel. Thank you.

Tasik Ujana Nilai Impian

Tasik Ujana terletak di Nilai Impian dan jadi tumpuan ramai semasa hujung minggu untuk beriada. Tasik ni luas dan sangat best. Orang bersenam secara berkumpulan pun ramai.


YouTube dari Vlog anak saya. Please Like, Share and Subscribe to his channel. Thank you.

My Tesco Malaysia Set

Sekarang Tesco ada buat promotion untuk beli sort of Lego Set untuk Tesco.

Untuk Tesco Store tu harga dia RM39
Untuk Lori dia: 12 stickers + RM9 (atau boleh beli je RM19 ringgit)
Untuk Interior Set: 12 Stickers + RM5

Boleh tengok video di bawah untuk maklumat lanjut:



Sila Like and Share the video and subscribe to the channel. Thank you.

Makan-Makan Penang

Ini video aku pergi makan-makan dekat Penang last week. Area George Town. Semua sedap, especially Roti Canai Jalan Transfer.

Sebulan Berlalu. Umar Zakwan Vlogs.


After a month: 13 Videos, 26K Views, 1.6K Likes, 132 Shares. Aku tolong anak aku ni lebih kepada nak bagi dia confident and berani je. Aku tak tau vlogs dia ni akan pergi ke mana. Kepada korang, please lah Like and Share page dia ni and Subscribe Youtube dia. Hihi.

Terima Kasih. Apa yang anak-anak aku buat yang tak melanggar undang-undang, aku support InsyaAllah.

https://www.facebook.com/umarzakwanvlogs/ (Facebook)


Please Like, Subscribe and Share. 

Rubik's Cube Challenge By Umar Zakwan


Facebook Page (please click))

Please Subscribe, Like, Follow & Share. Thank you.

Anak Ku Si Vlogger


Anak aku si Umar Zakwan nak jadi Vlogger, so ini dia punya FB Page:

https://www.facebook.com/umarzakwan.pizli/

https://www.youtube.com/channel/UCw8qXW_X38pTyMw-JKiuGNg

Please like, promote and subscribe.

Terima Kasih

Punca Masalah

Kadang-kadang kita fikir kita ada masalah A, B & C. Tapi sebenarnya punca tiga masalah tu adalah dari masalah X. Kadang-kadang deep down kita tau, tapi kita cuba ignore. Be open and kena pandai probe. Katakan aku fikir aku tak pandai communicate (A), aku tak pandai English (B) dan aku tak pandai bergaul (C). Tapi sebenarnya aku lack of self confidence je (X) yang mana kalau aku boleh solvekan masalah tu aku akan solvekan tiga masalah tu tadi. Ye ada orang-orang aku ajar semua ni, dan banyak je ilmu aku boleh dapat as long as aku willing to grow. Cakap pasal confident, satu benda yang aku gila yakin ialah I can give more than expected. Ok byeeee..

Sembang Dengan Boss

Masa sembang dengan boss aku tadi dia cakap something macam careful what you wish for, you might just get it. Dapat tu takpe, tapi imagine dapat tapi aku tak ready. Macam aku menang contest hadiah Z900 tapi aku tak boleh nak maintain pun. Dia tambah lagi nak jadi kaya dan miskin ni biasanya sekelip mata je, so aku harap betullah aku boleh jadi kaya sekelip mata supaya aku boleh beli Z900 tu nanti sebab kalau kaya for sure aku boleh maintain kereta tu hahahaha. Plus point kerja sini boss boss kitaorang walaupun strict tapi sebenarnya diaorang macam jadi coach lah untuk kitaorang. Or mentor to be exact

Tips Jumaat

Since 2014 dalam quest aku ingin menjadi lebih positive aku mengamalkan prinsip taknak tolak rezeki in any form. Ada orang nak belanja makan, ambik. Ada orang nak bagi jersi terpakai, ambik. Menang movie tickets, ambik and so on. 

Soalannya sekarang macamana nak offer rezeki pada orang pulak? Salah satunya, zaman sekarang banyak FB page buat contest. And senang je nak masuk, tapi tak semuanya hadiah tu kau nak pun. Just nak dapat satisfaction of winning something macam itulah. So kalau kau menang dan taknak hadiah tu kau boleh bagi kawan-kawan and hopefully kawan kau pun jenis tak tolak rezekilah. 

Kelab Sukan

Dalam bulan puasa hari tu aku dilantik jadi Presiden Kelab Sukan department aku. Kelakar lah jugak sebab aku mana ada pernah ada sports club selama aku bekerja ni. So 30hb hari tu kitaorang organise year end party. First time lah aku lead an event. Dalam sebulan jugaklah plan. Beli hadiah semua, tempah catering dan on the day decorate. Alhamdulillah semua committee bagus dan tak berkira. Jadi kerja jadi senang. The event was successful  tapi macam biasalah ada yang boleh improve. Adalah benda-benda yang aku nampak boleh diperbaiki kalau buat lagi. Dan benda yang paling best ialah kita tak tau yang kita capable of doing something kalau kita tak try buat. Sorrylah big deal untuk aku.

Ini gambar-gambar.